Egyszerű, mégis meglepő hajhullámosító trükk hódít az interneten. Csodás loknikat készíthetsz ezzel a módszerrel!

hirdetés

Hajhullámosító trükk egy flakonnal

Manapság pillanatok alatt elterjednek a legújabb praktikák és trükkök, az internet világa elképesztően felgyorsította az információáramlást. Míg korábban mindenki hajvasalóval és hajsütő vassal bíbelődött, mára a hő nélküli technológiák számítanak igazán trendinek. Persze, ez régen sem volt másképp, hiszen már évtizedekkel ezelőtt ismerték a nők a hajcsavarókat, de a klasszikus zoknis trükk is igencsak elterjedt volt. A fodrászok azonban egyre meghökkentőbb módszerekkel rukkolnak elő, szinte hihetetlen, hogy milyen varázslatos eredményt érnek el a kreatív technikákkal.

Számtalan olyan házi praktikát ismerünk, amelyek egy éjszaka alatt fantasztikus, rugalmas loknikat csinálnak a tűegyenes frizurából. Az elmúlt években porondon volt a szívószál, a nejlonharisnya és az alufólia, ám a jól bevált módszerek mellett igencsak bizarr opciókat is bemutattak néhányan. A legemlékezetesebb egyértelműen az, amikor a fodrász egy ruhaszárító segítségével készített látványos hullámokat. Ide kattintva megnézheted, hogyan is néz ki a furcsa ruhaszárítós hajhullámosító technika.

A legújabb göndörítő trükk talán nem olyan egyedi és különleges, mint a szárítós megoldás, azonban legalább annyira kreatív, így nem csoda, hogy olyan gyorsan végigsöpört az interneten.

Ez a tökéletes példája annak, hogy gyakorlatilag bármilyen eszközzel megoldható a frizura hullámosítása, ami otthon megtalálható. Nem szabad kétségbeesni, ha gyors ondolálásra van szükség, elegendő előkapni egy üres flakont, s voilà, már el is készültek a csodálatos loknik.

Azt azért nem árt szem előtt tartani, hogy az üdítősflakon méretéből adódóan csupán a hajvégeket teszi göndörré, a hajtömeg felső harmada abszolút egyenes marad. Érdemes lehet trükközni a flakon méretével. Minél nagyobb és minél szélesebb verzióval készül a frizura, annál nagyobbak lesznek a loknik is. Ha sűrűbb, apróbb hullámokra vágysz, célszerű félliteres vagy literes palackot választani a procedúrához.

Magadnak valószínűleg nehezen tudod ezzel a módszerrel összedobni a hullámos frizurát, lehet, hogy szükséged lesz egy kis segítségre. A tincsek könnyedén lecsúszhatnak a flakonról, igencsak sokáig el lehet vele bíbelődni. Ha tartós, erőteljes loknikat szeretnél, előtte finoman nedvesítsd be a hajszálakat!

Mennyire biztonságos? Ha vastag falú műanyag palackot használsz, és nem a legmagasabb hőfokra állítod be a hajszárítót, felesleges attól tartanod, hogy a flakon túlságosan felforrósodik és megolvad a hőtől. Ebben a diffúzor alkalmazása is védelmet nyújt, hiszen kisebb erővel, egyenletesebben teríti szét a meleg levegőt, és nem melegíti fel túlzottan a hajat. A vékonyabb műanyag palackok eldeformálódhatnak, de egy pár perces szárítási procedúrától nem tudnak túlmelegedni.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés