A rendezetlen, szélfútta konty egyik nőies, bájos változata lesz a nyár kedvence, amit egyszerűen elkészíthetsz, ráadásul bármilyen stílusú öltözékhez tökéletesen passzol.

hirdetés

A hosszú haj sokoldalúan formázható, viselhető, ez az előnye pedig különösen jól jön nyáron, hiszen a nagy melegben valószínűleg nem akarod majd folyton kiengedve viselni a tincseidet.

A konty az egyik legkézenfekvőbb frizura, amit kánikulában gyakran elsüthetsz, így nem véletlen, hogy a legnépszerűbb nyári hajstílusok listáját most a szélfútta konty egyik változata vezeti, ami roppant egyszerűen elkészíthető.

Ez a szélfútta konty lesz a nyár slágerfrizurája: egyszerűen kivitelezhető

A szélfútta konty bája pont a rendezetlenségében rejlik, így nem kell precízen összeigazítani a szálakat. Emiatt nagyon könnyen, akár nyaralás alatt, strandolás után is összehozható, ha van nálad egy hajgumi, fésű, és néhány hullámcsat.

Egy nyári frizura esetében nem hátrány, ha nem igényel különösebb formázást és előkészületet, ezért is divatosak évek óta a kócos kis laza kontyok. Sokféle változatuk akad, ezúttal a magasan feltűzött, csavart fazon uralja a trendeket, ami laza és elegáns szerelésekhez egyaránt passzol.

 

Az elkészítése nem nagy ördöngösség. Válassz le a halántékodnál egy-egy tincset, a többit fogd össze hajgumival a fejtetődön, mintha csak magas copfot készítenél. Válaszd ketté a lófarkat, mindkét szekciót csavard meg, majd lazán tekerd össze. Kicsit húzd szét az összetekert tincseket, hogy rendezetlen, szélfútta hatást keltsenek, illetve nagyobb volument érj el. Ezután az egészet csavard körbe a hajgumin, majd hullámcsatokkal rögzítsd a kontyot.

Ennél a pontnál végeztél, de ha akad még időd és türelmed, és persze kéznél van a hajformázó masinád – lehet hullámosításra is alkalmas hajvasaló vagy hajsütő vas – akkor lágyan ondolálhatod a halántékodnál szabadon hagyott tincseket. Ha elegáns megjelenés a cél, ezt a lépést ne hagyd ki, de strandfrizurának a szimpla szélfútta konty is megteszi, amivel percek alatt, egyszerűen boldogulsz.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés