Az egyszerű, mégis csinos konty elkészítése nem nagy feladat, ráadásul kifejezetten jól jönnek a berögzült kézmozdulatok, ha a haj már nem friss, esetleg látványosan zsíros. Nem mindig jut idő a hajmosásra, ám ebben az esetben sem kell pánikba esni. Roppant elegáns és sikkes lehet a megjelenés, ha a megfelelő lépéseket követed. Ezek a frizurák nem igényelnek nagy hajkészítési tudományt, félálomban is meg tudod csinálni őket.

hirdetés

A pofonegyszerű konty akkor is feldobja a megjelenést, ha már nem friss, kissé zsíros a haj

Noha a legtöbben szinte minden egyes nap ugyanazt a frizurát készítik el, néha, vészhelyzetben jól jöhetnek a szuper, pofonegyszerű lépések, amelyek segítségével elképesztően sikkessé tehető a megjelenés. Vannak, akik egy gyors fésülködés után már rohannak is el otthonról, mások a szimpla copfra esküsznek. Az elegáns megjelenés kulcsa nem csupán az aktuális ruhadarabokban rejlik, a frizura éppen olyan sokat nyom a latban.

Az azonban a legtöbbekkel előfordult már, hogy nem jutott idő a hajmosásra, esetleg váratlanul, egyik napról a másikra viseletessé váltak az egyébként szépen csillogó tincsek. Ha már egy kicsit is megszalad a hajolaj, vagy más hajápoló készítmény kerül a tövekhez, sokkal gyorsabban zsírosodhat a frizura. Ilyenkor bizony jól jönnek az egyszerűen elkészíthető, többnapos hajhoz kifejezetten passzoló fazonok. A kontykészítés esetében még előnyt is jelenthet, ha nem túl friss a frizura, hiszen nem csúsznak szét és nem bomlanak ki olyan könnyen a szálak.

A videóban öt különböző konty látható, ami gyorsan és pofonegyszerűen összedobható. A fontos lépéseket lassítva láthatod, így szinte lehetetlen elhibázni a frizurakészítést. Noha némi gyakorlat nem árt a kifogástalan eredményhez, pár alkalom után akár már vakon, esetleg félálomban is precíz, csinos kontyokat készíthetsz majd.

 

Az egyszerű lépésekből álló, nőies frizurák elkészítéséhez csupán erős hajgumira, valamint néhány hullámcsatra lesz szükséged. A legbonyolultabb feladat a hármas fonat elkészítése, a többi csak szimpla ügyeskedés.

Eleinte érdemes lehet két tükörrel gyakorolni, hogy te magad is lásd, pontosan mit csinálsz a hajaddal, de az sem rossz megoldás, ha videóra veszed a folyamatot. Ez esetben bármikor visszanézheted, hogy mindent úgy csináltál-e, ahogy az a videóban látható, az esetleges hibákat sokkal könnyebb ily módon kiküszöbölni.

Noha a videóban látható vlogger kifejezetten hosszú tincsekből készíti el a csodás frizurákat, nem feltétlenül szükséges, hogy már-már fenékig érjen a haj. Középhosszú szálak esetén éppúgy elsüthetők ezek a technikák, hasonlóan szép, elegáns eredményt ígérnek.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés