A szép és egészséges haj elérése nem csak a belső tápláláson és a szervezet vitaminkészletén múlik, a gondos ápolás éppúgy alapfeltétele. A Hush & Hush prémium étrend-kiegészítő márka nemrég új termékcsaláddal bővítette palettáját: a növényi hatóanyagokat nagy koncentrációban tartalmazó sampon, balzsam és szérum nemcsak a DeeplyRooted® hajnövekedést elősegítő táplálékkiegészítő kúra részeként, hanem önmagában alkalmazva is hatékonyan regenerálja a haj szerkezetét, valamint javítja a tincsek állapotát.

hirdetés

Régóta nem állok jó barátságban a hajammal, sajnos nem vagyok az a szerencsés típus, aki csak megmossa a loboncát és mindenkit elkápráztat selymesen fénylő, dús frizurájával. Gyakran küzdök a hajhullás problémájával, főként az évszakváltások idején, illetve a stresszesebb időszakokban.

Általában egy-egy vitaminkúra segít, de a rakoncátlan, gyakran kezelhetetlen tincseimmel így is nehezen boldogulok. Jó ideje csökkentettem a hajformázó és -fixáló kencék használatát, valamint kipróbáltam rengetegféle növényi alapú hajápolót.

Az általános tapasztalatom velük kapcsolatban, hogy érezhetően javítják a tincsek hidratáltságát, ám attól, hogy valami természetes összetevőkkel dúsított, még nem minden esetben hatásos. A kifejezetten olajalapú formuláktól megesik, hogy hamar elnehezül a loboncom, emiatt gyakrabban kell mosni. Azt sem szeretem, ha egy balzsam úgy teszi puhává és selymesen lággyá a fürtjeimet, hogy emiatt csúszkálnak és összesnek a szálak, avagy lapossá válnak.

 

Amióta nagyobb figyelmet szentelek a tincseim állapotának, igyekszem heti két alkalomra redukálni a hajmosást, de mivel többnyire gyalogszerrel közlekedem, a szmog miatt – ami igencsak megtelepszik a szálakon és a fejbőrön is – nem mindig tudom előtérbe helyezni az észszerű tisztálkodási elveket. Emiatt gyakran száraz a fejbőröm, és hajszárítás után mindenfelé szállnak a tincseim, ami nagyon megnehezíti a formázást, beszárítást. Így a frizurám többnyire kócos, rendezetlen hatást kelt.

Mivel gyakran festetem a hajam, előrelátóan csak rövid frizurát viselek, de így is nagyjából havonta igényli a frissítő vágást, mert könnyen eltöredeznek, elkopnak a hajvégek. Valószínűleg a hajvasaló sem tesz jót nekik, de olykor muszáj bevetnem, hogy ne tűnjön szénaboglyának a séróm.

Hogy megkönnyítsem magamnak a reggeli készülődést, manapság minden hajápolási innovációra rávetődök, így érthető módon a Hush & Hush új termékcsaládja is felpiszkálta a kíváncsiságomat. A DeeplyRooted® System teljes külső gondoskodásért felelős szettjét megkaptam kipróbálásra, ami egy hámlasztó samponból, egy intenzíven tápláló és hidratáló kondicionálóból, valamint egy celluláris helyreállító kezelést nyújtó szérumból áll.

A nagy Hush & Hush-teszt: sosem gondoltam, hogy egyszer még várni fogom a hajmosást

A szokásosnál most kisebb mértékű hajhullással kezdtem a tavaszt, ez leginkább annak köszönhető, hogy egész télen nagyon igyekeztem odafigyelni a tápanyag- és vitaminbevitelre, de a sapkaszezont és a sok hajformázást, festést így is megsínylették a tincseim. Ám nagyjából két hét intenzív használat után máris változást tapasztaltam az említett termékeknek köszönhetően.

Hámlasztó sampon

A DeeplyRooted® hajápoló család minden tagjáról elmondható, hogy vegán, színkímélő, parabénmentes, mesterséges illatanyagokat nem tartalmaz, valamint napi használatra alkalmas formula.

A sampon először a frissítő illatával fogott meg, az álmos reggeleken hihetetlenül feldobja az ember hangulatát. Uniszex borsmenta és citrusaromával rendelkezik, ami intenzívebb az enyhe kakaóillat mellett, sőt egy lágy virágesszencia is beúszik az élményfelhőbe, ami csak lassan bontakozik ki a hajmosás közben. Abszolút pezsdítő hatású, szinte érezhetően fellendül a fejbőr vérkeringése, ami azonnali friss érzetet kelt.

 

Az állaga kicsit sűrűbb a megszokottnál, érdemes egy kevéske vízzel segíteni az eloszlatását. A habzása szintén mérsékelt, de nem zavaróan, már a leöblítésekor érzékelhető, hogy tisztább, üdébb és puhább lett a haj.

A hámlasztó hatás miatt féltem kicsit, nehogy halványítsa a frissen festett hajszínemet, de többhétnyi használat után sem vettem észre, hogy jobban kopna tőle a festék. Sőt, intenzívebben ragyogó, teltebb árnyalatúnak tűnik tőle a frizurám, és ami először megfogott benne, hogy nem száll tőle a hajam, és nem is nehezülnek el hatására a tincseim, pedig többféle növényi olajat is tartalmaz.

A hámlasztó tulajdonságával igazából a száraz fejbőrt kezeli, de emellett szépen eltávolítja a szálakon megtapadt hajformázó maradványokat. A frissen mosott haj élménye nagyjából két-három napig kitart, még úgy is, ha sokat gyalogolok a szmogos városban és fixálom a frizurámat szél ellen.

Tápláló és hidratáló hajbalzsam

A kondicionáló szintén krémesen lágy, szemcsés állaga miatt kissé szokatlan lehet. Az én állig érő hajamon nem okozott gondot az eloszlatása, ám hosszabb frizura esetén előfordulhat, hogy többet kell használni belőle, így a tervezettnél hamarabb elfogyhat a 200 ml-es kiszerelés. Be kell osztani, az tény. Az illata éppolyan varázslatosan frissítő, mint a samponé, és ahhoz hasonlóan nem tartalmaz mesterséges illatanyagokat.

Ami elsőként feltűnt számomra a többhetes gyakori alkalmazása után, hogy simán elhagyhattam a heti egyszeri hajpakolást, mert nem igényeltek kiegészítő ápolást a tincseim. Törékeny, idősödő hajra is ajánlott, mivel nemcsak a szálak felületét hidratálja, hanem javítja szerkezetüket azáltal, hogy fokozza a vízmegtartó képességüket. Az olívaolaj-tartalmú LipoBeads gyöngyök miatt olyan szemcsés a balzsam, melyek a felvitel után aktiválódnak és feltöltik a sérült szálakat.

 

Az én esetemben csak a hajvégek töredezettek, a seprűs hatás nagyjából két hét után mérséklődött, de nem szűnt meg teljesen. A frizurám viszont összességében puhább, mégsem csúszkál esetlenül, hanem kevés formázással is jó tartással bír, és sokkal rugalmasabb, mint azelőtt. A szálak szárazságából adódó töredezés és hajhullás ellen tökéletesen beválik, bár a hajvasalást így is vissza kell fognom, mert sokat ront a helyzeten.

Celluláris helyreállító kezelés szérummal

A stimuláló hatású szérum szintén tiszta, növényi alapú összetevőkkel fiatalítja a haj szerkezetét. Az idősödő haj kifejezés általában nem csak az ősz tincsekre értendő, tapasztalatból mondom, hogy a szálak szerkezete már negyvenéves kor felett elkezd meggyengülni, ezáltal sokkal több törődést igényel a frizura.

A fürtök sérülékenyebbek a külső és belső hatásokkal szemben, könnyebben válnak szárazzá és durva tapintásúvá. A fejbőr lassabb regenerálódása miatt romlik a mikrokeringés, így nehezebben jutnak tápanyaghoz és oxigénhez a hajhagymák. Gyakran ennyi áll a hajhullás mögött, persze minden esetben érdemes kivizsgáltatni a hátterét.

 

Ezzel a pipettás kiszereléssel kicsit meggyűlt a bajom, a szérum ugyanis túl sűrű ahhoz, hogy fel lehessen vele venni a kellő mennyiséget. Így apránként, gazdaságosabban adagolom, először több részre osztom a hajam, majd jól belemasszírozom a fejbőrömbe. Frissítő, mint a termékcsalád többi tagja, azonnal érezhető az élénkítő hatása.

Száraz és nedves hajon egyaránt próbálgattam, nekem az esti, száraz tincseken alkalmazott kezelés jött be, reggelre szinte feltuningolja a frizurát. Piheszerű babahajak serkenését már észlelek a halántékomnál, de a dúsító erejének leméréséhez nagyjából három hónapnyi használatra lenne szükség. Nekem úgy tűnt, mintha picit megemelné a hajtöveket, reggel nem kell sokat fáradoznom azon, hogy ne lapuljon le a frizurám.

A Hush & Hush DeeplyRooted® sampon 13 250 forintért, a kondicionáló 17 050 forintért, a szérum pedig 28 450 forintért kapható. A balzsam és a sampon ízléses csomagolása cukornádból készült. A teljes körű hajtáplálás és regenerálás érdekében érdemes megspékelni a külsőleg történő ápolást a hajnövekedést elősegítő étrend-kiegészítő kapszulával, mely szintén megtalálható a márka kínálatában.

Én az utóbbit nem használtam, viszont a hajápoló szett számomra beváltotta ígéretét, érezhetően frissebb, könnyebben kezelhetőbb és puhább a hajam. A dús hatás is megvalósult részben, fésüléskor kevésbé törnek és szakadnak a szálak, nem ragadnak ott a hajkefében, és a hajmosás másnapján sem lapulnak le a tincsek, mert érezhetően ellenállóbbak, rugalmasabbak, erősebbek.

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkfotók: Hush & Hush.

  • Megosztás:
hirdetés