Szinte nincs olyan nő, aki élete során ne bánta volna meg legalább egyszer a hajvágást. A rövid frizura teljesen megváltoztatja az arc karakterét, emiatt sokan utólag jönnek rá, hogy kár volt búcsút inteni a hosszú tincseknek. A hajnövesztés macerás és hosszú időszakot ölel fel, azonban ezek a tippek segíthetnek, hogy könnyebben átvészelhesd a kényes napokat. Nem kell kapásból kétségbeesni, ha nem tetszik a rövidebb fazon!

hirdetés

A stílusváltás általában a frizura megváltoztatásával kezdődik. Sokan a változás reményében meggondolatlanul mondanak igent valamely rövid fazonra, csak hogy megszabaduljanak megunt hosszú tincseiktől, de az is előfordul, hogy nem a fazonválasztásban rejlik a probléma, egyszerűen csak rosszul sül el a vágás, túl rövid lesz, vagy egészen más formát mutat, mint az áhított frizura. Persze, a legtöbb esetben zseniális eredménnyel szolgál a fazonírozás, egyesek rögtön megbánják, hogy megszabadultak a hosszú lobonctól. Ilyenkor jön az azonnali kétségbeesés, amire semmi szükség nincs, hiszen különböző praktikákkal könnyedén át lehet vészelni a kényes időszakot, amíg újra megnő a haj.

Az átmeneti időszak minden esetben esetben idegőrlő tud lenni, a hajnövesztés ugyanis nem olyan dolog, amit irányítani tudunk, de vannak olyan tippek, melyekkel befolyásolhatod a szálak serkenését. Az is sokat számít, hogy milyen hosszúság a cél, eleinte érdemes kisebb elvárásokat támasztani a frizurával szemben, hogy garantált legyen a sikerélmény.

A haj növekedésének üteme egyénenként teljesen eltérő lehet, így az itt-ott látható időintervallumoknak nem feltétlenül érdemes bedőlni. A folyamatot befolyásolja a szálak állapota, az ápolásba fektetett energia, a használt termékek minősége és összetevői, valamint a tincseket érő környezeti hatások is. Az átmeneti időszakra érdemes pár praktikát és hasznos tanácsot megfogadni, így kevésbé lesz zavaró a nem megfelelő hajhossz, segítségükkel gyorsabban elérhető a kívánt eredmény.

 

Hasznos tippek a hajnövesztés időszakára

Miközben a sztárok simán bevállalják a drasztikus frizuraváltásokat, a hétköznapi emberek nincsenek olyan könnyű helyzetben. A híres nőket egyik nap rövid, másik nap már fenékig érő tincsekkel lehet látni, ami egyértelműen a körülöttük nyüzsgő mesterfodrászoknak köszönhető. Aki nem hollywoodi sztár, annak alaposan át kell gondolnia a nagy lépést, mert nagy eséllyel jó ideig együtt kell élnie az új, rövidebb fazonnal.

A nulladik tanács az, hogy mindenképpen mérlegelni kell, hogy valóban szükséges-e megválni a hosszú tincsektől. A rövid frizurák roppant sikkesek, a nőiességet sem a haj hosszában mérik, mégis sokan bánkódnak a fodrásztól való távozás után. Érdemes szakember véleményét kikérni a témában, valamint aludni párat a végleges döntésre. Ha megbántad a vágást, esetleg meguntad a korábban szeretett rövid fazont, akkor sem kell aggódnod. A haj visszanövesztése valóban macerás, ám ezek a tippek segítenek átvészelni ezt az időszakot.

Gyorsítsd fel a növekedést

A növekedés tempóját számos tényező befolyásolja, mégis tehetsz érte otthon, hogy gyorsabbá váljon a folyamat. Érdemes olyan hatóanyagokat keresni, amelyekből zseniális pakolás készülhet, és hozzájárulnak a tincsek visszanövesztéséhez. Az amlaolaj például igazi szupersztár a témában, antioxidánsaival hatékonyan táplálja a hajhagymákat. Noha ettől sem nő vissza csettintésre a levágott frizura, magas C-vitamin-, illetve B-vitamin-tatalmának köszönhetően javítja a fejbőr vérkeringését, így járul hozzá a gyorsabb hajnövekedéshez. A hajszálakat szintén erősíti, ami ugyancsak nélkülözhetetlen a folyamat sikeréhez.

Szuper hajpakolásokat ugyancsak készíthetsz, amelyek nem csupán ragyogóvá varázsolják a száraz tincseket, a hajnövekedést is gyorsítják. Olyan alapanyagokat érdemes használni, mint például a rizsvíz, a banán vagy a hagyma. Ha már a konyhai összetevőknél tartunk, a rozmaring szintén fantasztikus hatással kecsegtet, ha épp visszanövesztenéd a tincseidet. A feketekömény olaját éppúgy bevetheted, amit hajmosás előtt, hígított állapotban érdemes alaposan a fejbőrbe masszírozni.

Egy házi hajöblítő, esetleg hajtonik szintén hozzájárul a gyorsabb növekedéshez. Ezeket nem nehéz elkészíteni, hosszú távon mégis segíthetnek az átmeneti időszak átvészelésében.

Az otthon végezhető fejmasszázs is segíthet, ha rendszeressé teszed a mindennapokon. Felpezsdíti a vérkeringést, aminek köszönhetően az anyagcsere-folyamatok zavartalanul működnek, így a hajnövesztés tempója is gyorsabbá válik. Csodát nem kell várni ezektől az otthoni praktikáktól, azonban jelentősen elősegíthetik a folyamatot.

 

Próbálj ki különböző stílusokat

Persze a lehetőségek tárháza attól is függ, hogy mennyire vágattad rövidre a frizurádat, minél inkább elkezdenek visszanőni a szálak, annál inkább kísérletezhetsz a különböző hajviseletekkel. A félig felfogott, egy-egy tincset megbolondító verziók szuperül mutatnak, de sokszor pár könnyed lokni is sokat dob az összképen. A fonatokkal sem lehet mellényúlni, hatalmas tévhit, hogy a rövid szálakkal nem lehet mit kezdeni. Nem kell az egész loboncot befonni, elegendő csupán a tincsekkel trükközni egy kicsit. A hajnövesztés előnye, hogy most más stílusokkal is kisérletezhetsz, különböző tippek segítségével.

Dobd fel kiegészítőkkel a frizurád

Jöhetnek a különböző csatok, hajdíszek és kendők, melyekkel teljesen másnak hat az összkép. Lehet, hogy elégedetlen vagy a rövidebbre vágott fazonnal, ám egy-egy csecsebecse pillanatok alatt megváltoztatja az eredményt. Szuperül lehet trükközni az efféle az apróságokkal, roppant nőies és látványos lehet a frizura, ha ügyesen variálod őket. Ezek a finom trükkök a francia nők kedvencei, hiszen nem csak a hajstílust bolondítják meg, a megjelenés szintén nőiesebbnek hat általuk. Ha csupán a frufrudat növesztenéd meg, az átmeneti időszakban bátran bevetheted a színes és csillogó csatokat, amíg nem tudod hátrafogni a hajaddal.

Ne kerüld a fodrászodat!

A hajnövesztés miatt semmiképp ne kerüld a fodrászodat! Bár sokan úgy gondolják, ilyenkor nem szabad olló közelébe menni, mégiscsak érdemes lehet egy látogatást tenni a szakemberhez. Lehet, hogy a végső cél a hosszú tincsek visszanyerése, azonban nem kell az átmeneti időszakban elégedetlennek lenned. Lehet, hogy olyan fazont tud vágni a félhosszú tincsekből, ami még a te tetszésedet is elnyeri, s mindeközben nyugodtan, kiegyensúlyozottan várhatod a szálak növekedését.

A fazonigazítás mindenképp fontos, amikor kezd lenőni a korábban vágatott fazon. A formátlan, esetlen, stílustalan haj csak megnehezíti a viselője mindennapjait, ráadásul rengeteg olyan divatos vágás akad, ami kifejezetten feldobja a rövid és a hosszú haj közötti állapotot.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés