A fonott hajviselet már évek óta nagy népszerűségnek örvend, nyáron pedig kifejezetten praktikus. Sokféle fonási technika van, amellyel könnyen feldobható a frizura.

hirdetés

A leglátványosabb fonások általában hosszú, vagy félhosszú hajból készülnek. De ez nem jelenti azt, hogy rövid vagy esetleg vállig érő hajból ne lehetne szép fonott frizurát készíteni. A rövid haj ugyanúgy alkalmas a nyári fonásokra, sőt, az alábbi frizurák kifejezetten kurta tincsekből elkészítve a legszebbek.

Fonott frizura minden alkalomra

Legyen szó bármilyen alkalomról, egy fonott frizura mindig jó választás, mivel elegáns, mégis egyszerű elkészíteni. A copfokból készített hajviseletek akár esküvőre is viselhetőek, hiszen egy szép dísszel vagy virággal igazán ünnepélyessé válnak. Éppen ezért rövid hajú menyasszonyoknak és koszorúslányoknak, kifejezetten jó döntés lehet a fonott haj.

Ezek a hátrafogott hajból készült fonások nagyon egyszerűek, és otthon is elkészíthetőek. Az első képnél csak be kell fonni az oldalsó tincseket majd középre tűzni, a hajdíszt akár el is lehet hagyni. A középső  képnél mindkét oldalról kell fonni, majd az egészet középen megtűzni, a haj többi részét pedig lazán behullámosítani. A jobb oldali képen lévő frizurát a legegyszerűbb elkészíteni: csupán két vékony kis copfot kell megalkotni, majd két oldalról válassz le egy-egy tincset, csavard meg őket, és tűzd bele a két fonatot. Az ilyen frizurák nyugodtan lehetnek kicsit kócos hatásúak.

Ha csak a frizura egyik oldalából készül fonás, akkor azzal optikailag növelhető a haj mennyisége. Kezdésként, kell egy oldalválaszték, majd ha ez megvan, kezdődhet a fonás. A bal oldali képen látható hajviselet esetén, egyszerűen csak be kell fonni egy nagyobb tincset elölről, majd hátratűzni.

A középső frizura elkészítése során, azon az oldalon kell parkettafonást kivitelezni, ahol kevesebb tincs maradt. Ezt egészen a tarkóig kell fonni, majd ott megtűzni. A jobb oldali frizura estében a nagyobb hajtömegből rittyents össze egy csinos kis fonatot. A választék után rögtön fogj neki az egyszerű háromágú fonásnak, majd mindig egy-egy kisebb tincset fogj hozzá. Így a copf tartós és vízeséshatású lesz.

Persze, ezektől függetlenül készíthető bármilyen más fonott frizura is. Például lehet egyszerű kétágú parkettafonás, amely tökéletes viselet strandra, vagy nyaralásra.

Még egy kis plusz

Bármilyen fonott frizurát feldob a hullámosítás, hiszen az növeli a hajtömeget, és a lágy loknik a rövid hajban kifejezetten jól mutatnak. Fontos, hogy csak laza hullámok legyenek, mert ha túlságosan göndör a haj, akkor még rövidebbnek fog tűnni. Hajsütés és fonás után nyugodtan lehet használni hajlakkot és fixálót, mert így csak még tartósabb lesz a frizura. Jó ha a fonás nem frissen mosott hajból készül, mert akkor nem csúszik szét. Nem kell tökéletesnek lennie, nyugodtan lehet kócos hatása, mert így még nyáriasabb lesz.

A hajdíszek mellett feldobható akár kendővel, vagy az idén nyáron divatos csatokkal, esetleg hajráffal is a fonott frizura.

Nyitókép: Christian Vierig / Getty Images

Cikkfotók: Pinterest

  • Megosztás:
hirdetés