A profi fejmasszázs hozzájárul a hajnövekedés serkentéséhez, sőt, a tincsek megerősödését ugyancsak elősegíti. Ezt a három lépést nagyon könnyű megtanulni.

hirdetés

Az arc masszírozásáról rengeteg szó esik a szépségápolás kapcsán, sokan már gua sha masszírozóköveket is beszereztek otthonra, hogy hatékonyabbá tegyék az arcfeszesítő rutint. Arról már kevésbé szól a fáma, hogy a fejbőrnek éppúgy hasznos a megfelelően alkalmazott masszázstechnika, márpedig valóban érdemes elsajátítani néhány alaplépést.

Amellett, hogy oldja a stresszt és sok esetben még a kínzó fejfájás enyhítésében is jeleskedik, a fejmasszázs a frizura állapotát éppúgy pozitívan befolyásolja, sőt a hajnövekedést szintén képes serkenteni. Ez a három lépés nagyon könnyen megtanulható, nem kell hozzá szakértelem, ám abszolút eléri a kívánt hatást.

Mielőtt belevágnál a procedúrába, érdemes beszerezned valamilyen hajápoló olajat, amely felerősíti a masszázs pozitívumait. Az argánolaj, a ricinusolaj vagy a kókuszolaj egyaránt zseniális választás lehet, de ha nincs más, olívaolajjal úgyszintén végezheted a masszázst. Mindegyik ápolja és erősíti a szálakat, valamint fényesebb és rugalmasabb tincseket eredményez.

 

Hogyan segíti a fejmasszázs a hajnövekedés folyamatát?

Első blikkre talán felmerülhet a kérdés, hogy mégis mi köze van a masszázsnak a haj növekedéséhez és a frizura állapotához? Sokan még mindig abban a hitben élnek, hogy a frizura akkor lesz egészséges és akkor nő gyorsabban, ha legalább havonta vágnak belőle egy keveset. Tény, hogy ilyenkor egészségesebbnek tűnik, hiszen a fodrász megszabadítja a loboncot az eltöredezett, elvékonyodott hajvégektől. Azonban a sérülékeny frizura és a hajhullás problémájának megoldása nem a vágásban keresendő.

A frizura állapotát, a tincsek erősségét és a hajnövekedés ütemét mind a hajhagymák működése, mind pedig a fejbőr állapota nagyban befolyásolja. Ahhoz, hogy a hajszálak ellenállóak és ragyogóak legyenek, nem csak külsőleges hajápolókat célszerű alkalmazni. Tény, hogy a különböző olajok és kondicionálók táplálják és feltöltik a szomjas, kiszáradt és elgyengült tincseket, ám a siker érdekében fontos tisztán és frissen tartani a fejbőrt, valamint a hajhagymák munkáját sem árt segíteni egy kicsit.

 

A masszázs javítja a fejbőr vérkeringését, ami nélkülözhetetlen a tápanyagok és az oxigén megfelelő áramlásához. A hajhagymák munkája akkor sikeres és kielégítő, ha elegendő tápanyaghoz jutnak, így a felturbózott keringésnek köszönhetően jobban beindul a hajnövekedés.

Fokozott hajhullás esetén természetesen nem elegendő a rendszeres fejmasszázs, mindenképpen érdemes utánajárni, hogy mi a pontos kiváltó ok. A szezonváltás és a vitaminhiány mellett számos betegség húzódhat meg a háttérben. Ha az otthoni kezelések és a természetes megoldások bevetése után sem múlik el a probléma, célszerű orvossal konzultálni a témában. A masszázs csupán kiegészítő eljárásként működik, sajnos ez sem egy olyan csodaszer, amitől varázsütésre bedúsul a frizura és gyors növekedésnek indulnak a hajszálak.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés