A csiganyálka hidratáló, illetve ránctalanító hatása igazi jolly joker összetevővé teszi a különleges hatóanyagot. Bár első blikkre kissé undorítóan hangzik, tényleg elképesztően hatásos!

hirdetés

A csiganyálka kivonata egyre gyakoribb komponens a szépségápolásban, már évek óta folyamatosan tör felfelé a népszerűségi listákon. Sokan ápolják tudatos rutin szerint a bőrüket, melynek fantasztikus alapját képezi a mucin, vagyis a csiganyálka. Azon túl, hogy igazán izgalmas és merész összetevőnek hangzik, a bőrt is alaposan kezelésbe veszi. Mélyen hidratál, de a ráncok elleni küzdelemben szintén jeleskedik, korosztálytól függetlenül érdemes beépíteni az otthoni arcápolási rutinba.

A csiganyálka hatása tényleg olyan fantasztikus?

A koreai nők szépségét sokan irigylik. De hogy jön a koreai szépségápolás a csiganyálkához? A kettőnek igencsak sok köze van egymáshoz, ugyanis a csiganyálka leginkább a koreai kozmetikumok összetevői között található meg. Sokan követik a koreai hölgyek tippjeit, akiken általában tényleg nem fog az idő múlása, amit nem csupán genetikájuknak, hanem a tudatosan, precízen felépített szépségápolásnak éppúgy köszönhetnek. Noha nem állítjuk, hogy kizárólag a mucin fantasztikus hatásának tudható be, hogy a koreai nők finoman szólva sem öregednek, az mégiscsak tény, hogy a csiganyálka rendkívül pozitívan befolyásolja a bőr állapotát.

A csiganyálka értelemszerűen a csigák által termelt nyálka, ami nélkülözhetetlen az életben maradásukhoz. Nem csak a mozgáshoz használják, az antioxidánsokban, valamint vitaminokban gazdag mucin a különböző sérülésektől is megvédi őket, vagy legalábbis hozzájárul a sérülés utáni regenerációhoz, óvja őket a kiszáradástól. Nos, bár kissé furcsán hangzik, ami a csigának jó, az a bőrünknek is jó. A csiganyálka csakúgy bővelkedik a legfontosabb vitaminokban és ásványi anyagokban, amelyek nélkülözhetetlenek a bőr szépségéhez és a rugalmasság megőrzéséhez.

 

Mit tesz pontosan a bőrrel?

A-, E-, valamint C-vitamin, ezen túl különböző peptidek, glikolsav, elasztin és hialuronsav éppúgy található az értékes mucinban. Már ebből a hosszú felsorolásból érzékelhető, hogy tényleg egy sokoldalú, remek hatóanyagról van szó. Elsődlegesen ráncmegelőző, illetve ránctalanító hatása miatt vált olyan népszerűvé. A benne található antioxidánsoknak köszönhetően hatékonyan serkenti a kollagéntermelést, ami nélkülözhetetlen a bőr rugalmasságának, feszességének megőrzéséhez.

A másik talán legfontosabb tulajdonsága, hogy mélyen hidratálja az arcbőrt, ráadásul nem csupán a vízhiányos hámréteg feltöltésében jeleskedik, a nedvességmegtartáshoz ugyancsak hozzájárul. Javítja a bőr vízmegtartó képességét, nem hagyja elillanni a bevitt nedvességet. Ez egyrészt az egészséges, üde bőrkép szempontjából fontos, ám amellett sem lehet szó nélkül elmenni, hogy a dehidratált arcbőr sokkal hamarabb kiadja a ráncokat, valamint sérülékenyebb a környezeti hatásokkal szemben.

 

Ahogy a csigák esetében helyreállítja a sérüléseket, úgy az arcbőrön is bevethető regeneráló hatása miatt. A mucin ugyanis halványítja és gyógyítja a hegeket, hozzájárul a sejtmegújulási folyamatok kiegyensúlyozott működéséhez. A benne található antioxidánsok feltöltik a bőrt, ezáltal a hámréteg sokkal puhább, ragyogóbb lesz a csiganyálkának köszönhetően.

Pigmentfoltokra és pattanásokra szintén ajánlott, bármilyen bőrtípus esetén bátran alkalmazható. Tisztítja az arcot, antibakteriális tulajdonsággal rendelkezik, ezáltal szépen kezeli, nyugtatja a gyulladt, problémás bőrt. Természetesen előfordulhat, hogy önmagában nem nyújt elegendő segítséget, ilyenkor mindenképpen érdemes megkeresni a kiváltó okokat, s célzottan kezelni az arcbőrt.

Ha valaki még mindezek ellenére is ódzkodna a mucin használatától és nem tud elvonatkoztatni a csigáktól, fontos tudnia, hogy a nyálka alapos tisztítóeljáráson esik át, mielőtt a kozmetikumokba kerülne. Több esetben csak a csiganyálka kivonata, a mucin kerül felhasználásra, és abszolút nincs csigaszaga az ilyen hatóanyagú kencéknek. Érdemes esélyt adni neki, és beépíteni a mindennapi arcápolási rutinba, hiszen mind megelőzésképp, mind pedig a már meglévő bőrproblémák esetén alkalmazva zseniális a hatása.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés