A szervezet több mint 60 %-a vízből áll, ezért nyilván fontos az elveszített folyadék pótlása. De azon túl, hogy a szervezetnek a megfelelő működéséhez szükséges a víz, még a szép arcbőrért is ajánlatos a fogyasztása.

hirdetés

Sok víz a szép arcbőrért

A legtöbb diéta első pontjaként említi, hogy sok vizet kell inni, hiszen eltelít, és kisebb lesz az étvágy. Japánban betegségeket is gyógyítanak vízkúrával, amely során nagyjából napi 4 liter tiszta vizet kell elfogyasztani. De az arc számára is nagyon hasznos lehet, és például Eva Longoria a bőrápolási rutinja első lépesként tekint a megfelelő folyadékbevitelre.

A bőr, ha nem kap elég folyadékot, jellemzően fakó és száraz lesz, de sokkal hajlamosabb az öregedésre is. Ha megfelelően hidratált, akkor rugalmasabbá válik, ami csökkenti a ráncok megjelenésének az esélyét, és az arcbőr hosszú távon simább lesz.

Nemcsak az öregedés ellen hatásos a megfelelő folyadékbevitel, hanem sok bőrproblémával szemben segítséget nyújthat. Rosacea vagy ekcéma esetén hozzájárul, ahhoz, hogy az arcbőr kevésbé legyen piros. Az aknés bőr gyógyulását szintén elősegíti, mivel a víz segít kiüríteni a toxinokat a bőrből, és összébb húzza a pórusokat, amelyek így nem tudnak eltömődni. Az arcpuffadás ellen is jó megoldásnak bizonyul a megfelelő folyadékbevitel, és emellett fokozza a vér áramlását a bőrben, így az arcbőr színe sokkal egységesebb lesz.

Hosszú távon az arc ragyogó lesz, mivel a méreganyagok megfelelően tudnak távozni a szervezetből. Napégés esetén a folyadékbevitel hozzájárul a bőr gyógyulásához, bár érdemes aloe verával kombinálni, de ettől függetlenül gyorsítja a regenerálódást.

Ezek a nők kipróbálták a megemelt vízfogyasztást, és látványosan megváltozott az arcuk. Sokkal kisimultabb és egységesebb az arcbőrük.

Az arcbőr sokkal simább, a ráncok kisimultak, valamint eltűntek a szem alatti karikák. A bőr pirossága is megszűnt, ahogyan a mimikai ráncok szinte teljesen elhalványultak.

Érdemes tehát odafigyelni, hogy naponta legalább két liter vizet igyál meg a bőröd, és a tested egészsége érdekében. Viszont a túlzott vízfogyasztás sem egészséges, mivel felboríthatja a szervezet sóháztartását, és mindig egyenletesen kell eloszlatni a folyadékot.

Nyitókép: Getty Images.

Képek: Pinterest.

  • Megosztás:
hirdetés