Ha nem megfelelő ápolást kap a bőr, és veszít rugalmasságából, a mimikai barázdák könnyen elmélyülhetnek. Ez a masszázs a bőr ruganyosságát is visszaadja, és leradírozza a ráncokat.

Az idő előrehaladtával a bőr veszít feszességéből, ám egyáltalán nem mindegy, hogy ezt mikor, és milyen mértékben teszi. Hiszen nemcsak az életkor, hanem az életmódbeli szokások is merőben befolyásolják a bőr állapotát: a dohányzás, a kevés alvás, a mozgásszegény életmód, az egészségtelen táplálkozás, és bizony a hiányos, vagy helytelen bőrápolás is mind felgyorsítják a ráncok kialakulását.

Mivel az arcmimikához szükséges izmokat naponta mozgatjuk, ezeken a területeken gyakrabban gyűrődik a bőrfelszín, így könnyebben létrejöhetnek mimikai vonalak és barázdák, melyek idővel elmélyülnek. Ez leginkább a száj és orr környékén, a homlokon és a szemöldök között, valamint a szemek környékén következhet be.

A mosolytól kialakult vonal mindenki arcán ott díszeleg, és általában senkit sem izgat, hiszen hozzátartozik az arc karakteréhez. Ám amikor úgy dönt, hogy egyre mélyebb és mélyebb lesz, inkább szomorúvá, semmint mosolygósan vidámmá teszi az arcot. A megereszkedett mimikai vonalak plusz éveket pakolnak gazdájukra, és  még akkor is, ha kevés van belőlük, jobban öregítik az arcot, mint a szarkalábak, és a finomabb ráncok.

Mit lehet tenni, ha már elmélyültek a mimikai ráncok?

Elsősorban persze a megelőzés a fontos, amit egészséges életmóddal és megfelelő hidratálással támogathatunk. A bőr tápanyagigényét is érdemes figyelembe venni, ha az a cél, hogy a bőröregedés jelei minél később jelentkezzenek.

Ám, ha már látványosan berögzültek a mimikai ráncok, akkor sincs veszve minden. A drága arckezeléseket nem mindenki engedheti meg magának, de más módszerekhez is folyamodhatunk. Az arcizmok fellazulását elősegítő masszázs abban segít, hogy a bőr ismét rugalmas legyen, a kontúrjai pedig visszakerüljenek oda, ahonnan elvándoroltak. Halványítja az elmélyült vonalakat, és különösen a nevetőráncra koncentrál, mely az orrcimpától a szájzugig fut.

Az arc mindkét felén található nevetőráncokat, más néven nasolabialis redőket teljes mértékben nem lehet megszüntetni, hiszen ez egy adottság, ám ki lehet mozdítani elmélyült, lebiggyedő állapotából, mellyel szomorkás hangulatod ad az arcnak.

Hogyan hat az arcmasszázs?

A videón látható, hogy mely pontokat kell stimulálni ahhoz, hogy a kontúrok megemelkedjenek, és a bőr visszanyerje rugalmasságát, feszességét. A vérkeringés javulásával ezek a területek simábbak és frissebbek lesznek, a berögzült barázdák mélysége csökken, ezáltal a ráncok halványodnak. A gyakorlatok elsajátításával, csak naponta hat percet kell rászánni a stimuláló gyakorlatokra, a javulás máris tapasztalható: a bőr teltebb, ruganyosabb, egyenletesebb a kezelések után. Mivel a vérkeringés fokozása hatékonyabbá teszi a bőr oxigénellátását és méregtelenítését, a sejtek akadálymentesen tudnak regenerálódni.

A helyesen végzett masszázs nem okoz kényelmetlen érzést, nem fáj, és a nyoma hamar elmúlik. Itt-ott a vérbőség hatására kipirosodhat a bőr, de az csak közvetlenül a kezelés után jelentkezik, és gyorsan felszívódik. A jobb eredmény érdekében arcolajjal, vagy bőrszépítő, hidratáló szérummal is végezhető az arcmasszázs.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés