A nyári frizuratrendek nőies és vagány fazonokat kínálnak a kánikulaszezonra. Idén a rövid stílusok kerülnek előtérbe, a hosszú tincseket pedig frufruval lehet felturbózni.

hirdetés

A szezonváltás mindig meghozza a hajvágási kedvet. Sokan nem csupán az év elején, de év közben is szeretnek egy kicsit megújulni. Az idei esztendőben alapvetően a rövid stílusok vezetik a népszerűségi listákat, a nyári hőség beköszöntével azonban cseppet sem meglepő, ha a rövid vágások jobban dominálnak.

Az idei szezonban vagány és nőies hajfazonok kerülnek előtérbe, amelyekkel abszolút fel lehet pezsdíteni a vonzerőt és a mindennapi megjelenést. A sikkes, egyedien stílusos külsőhöz nem csak menő és trendi ruhadarabokra van szükség, a jól eltalált hajfazon legalább olyan sokat nyom a latban.

Izgalmas nyári frizuratrendek dobják fel a szezont

Mixie

A retró trendek térhódítását tekintve hamar egyértelművé vált, hogy a hatvanas, hetvenes és nyolcvanas évek stílusrészletei a frizuradivatot is fellendítik majd. A hetvenes évek mullet fazonjára sok mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy nőies. Ám a profi fodrászok zseniális érzékkel tudják felturbózni az egykor népszerű, mára pedig lefutott hajvágásokat. Ahogy a stílusmixek nagyon befutottak, úgy a frizurák között is a menő ötvözetek teszik színessé a palettát.

A mullet és a pixie kombinációja, ami a mixie fantázianévre hallgat, hihetetlenül izgalmassá teszi a megjelenést. Egyszerre retró, vagány és nőies, elegáns és lezser stílushoz egyaránt remekül passzol. Hullámos és egyenes szálakból éppúgy jól mutat. A vágási technikával profin lehet trükközni, ennek köszönhetően a vékony szálú és az erős hajnak éppúgy tartást és formát ad.

A mixie-fazon világszerte népszerűvé vált, ami leginkább A nagy pénzrablás Tokiójának, Úrsula Corberónak köszönhető, ám most ismét hatalmas lendületet kapott, és szó szerint szárnyal a sikkes, menő frizura trendje.

Jane Birkin-frufru

Ha valakiről elneveznek egy hajfazont, az bizony már jelent valamit! Jane Birkint a hetvenes évek egyik legismertebb divatikonjaként tartják számon, a laza franciás frufru pedig olyannyira bejött neki, hogy egy idő után már mindenki az ő nevével fémjelezte a nőies, csinos fazont. Az elmúlt időszakban a frufruk hatalmas szerepet kaptak a frizuratrendek között. Egyre többen vállalják be a homlokot keretező, ritkítással fellazított rövidke tincseket, és most nyáron egyértelműen a Jane Birkin ihlette egyenes, lágy fazon keül előtérbe.

Természetességet sugároz és kiemeli a szemeket, abszolút a naturális szépséget hangsúlyozza. Ha valaki úgy érzi, hogy ki szeretné próbálni a frufrut, idén nyáron érdemes a Jane Birkin-fazonra voksolnia!

Edgy pixie

Az edgy kifejezés tulajdonképpen egy gyűjtőfogalom, a vagány, menő vágásokat mind ehhez a kategóriához lehet sorolni. A klasszikus pixie már évek óta népszerű, tulajdonképpen soha nem megy ki a divatból, s idén nyáron az ütős fazonok minden képzeletet felülmúlnak majd. Jöhetnek az egyedi kialakítások, a féloldalas, aszimmetrikus vágás, de az oldalt felnyírt frizurától sem kell megrémülni. A pixie önmagában elegáns és nőies, ám ezekkel a részletekkel hihetetlenül fel lehet turbózni az átlagos megjelenést.

Ha valaki még csak most kísérletezik a rövid frizurával és inkább visszafogott stílust szeretne, nem biztos, hogy érdemes kapásból egy vagány pixie-t bevállalnia. Ám aki merész változást vár a nyári időszaktól, mindenképpen kérje meg a fodrászát, hogy egy határozottságot és magabiztosságot sugalló edgy pixie-fazont vágjon neki!

A megfelelő kiegészítőkkel, ékszerekkel és színekkel a vagány vágás is lehet nőies és elegáns, rendkívül sokoldalúvá teszi a megjelenést.

Shaggy wolf

Bár a hetvenes évek mullet fazonját sokan szeretnék teljes mértékben a feledés homályába küldeni, a fodrászok zseniális érzékkel alakítják át az egyedi vágást. Nem csupán a pixie-vel ötvözték, a shag vágással kombinálva legalább olyan stílusos hatást kelt. A wolf cut vágás, vagy más néven a shaggy wolf egyszerre merész és nőies, nagyon különleges, ráadásul szuperül felturbózza a lelapuló, esetlen, formátlan tincseket.

Hosszabb és rövidebb fazonban egyaránt remek választás, a bohém, játékos összkép és a nőiesség keveréke mindenképpen vonzerőnövelő hatással bír. Maga a vágás olyan különleges és olyan szép tartást ad a frizurának, hogy nemigen kell órákat tölteni a tükör előtt hajformázással. A nyári frizuratrendek egyik legmenőbb fazonját könnyű karbantartani, egy könnyed, körkefés beszárítással pillanatok alatt finom hullámokat csempészhetsz a tincseidbe.

Kiemelt kép: John Phillips/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés