Nincs még egy olyan divatszín a tavaszi-nyári palettán, mint az átütő erejű piros, ami felrázza a szetteket, nem engedi, hogy egyhangúvá váljon a megjelenés, élénkíti az arcot, fokozza a vonzerőt, ugyanakkor magabiztosabbá, energikusabbá teszi viselőjét.

hirdetés

Akárcsak a fekete, a sötétkék, a bézs vagy a fehér, örök érvényű divatszín a piros, ami időről időre reflektorfénybe kerül. Tavaly ősz óta ez az egyik legkedveltebb árnyalat, melynek sötétebb, világosabb verziói egyaránt felbukkannak a kiegészítők és ruhaneműk választékában.

A vörös tónusok előnyeit mindenki jól ismeri: pozitívan hatnak a nőies energiákra, csábítóak, feltűnőek, és egy cseppnyi is elegendő belőlük ahhoz, hogy vibrálóan élénk legyen az öltözék. Ugyanakkor nem veszélytelenek, hiszen dominanciájuk ereje könnyen negatív érzéseket kelthet, harsánnyá, fenyegetően tolakodóvá, közönségessé és kihívóvá tehetik a szetteket, ha stílusbakikkal vagy túlzásokkal találkoznak.

Ha pirosat viselsz, nem árt odafigyelni a részletekre, hogy ne legyen túlságosan tömény az összhatás, érdemes úgy tompítani az erejét, hogy közben megtartsa uralkodó, vibráló szenvedélyességét, ugyanakkor sikkes, nőies hatást keltsen.

Az egyik legnépszerűbb divatszín nyáron a piros: így viseld stílusosan

A vörös kétélű fegyver a divatban, megfelelően adagolva határozottságot sugall, növeli az önbizalmat és hangsúlyosabbá teszi a vonzerőt, anélkül, hogy „olcsóvá” tenné az összeállítást.

Egy ilyen domináns, erőteljes színtónus mellett muszáj, hogy érvényre jussanak a finom részletek, és persze, az összhang a legfontosabb.

Noha monokróm szettben is jól mutat, vagyis nem feltétlenül tolakodó, olyankor nem árt letisztult vonalvezetésű ruhadarabokra és szolid kiegészítőkre hagyatkozni, melyek teret engednek a piros vibrálásának, de a mindennapi eleganciát éppúgy megteremtik.

Világos, lágy árnyalatokkal, avagy fehérrel, vajszínnel, lazúros, könnyed bézzsel ellensúlyozhatod a piros féktelen energikusságát, ebben az esetben azonban nem korlátozod élénkségét, csupán befogadhatóbbá teszed.

Feketével és sötétkékkel azonban tompíthatod a vörös szín erejét és dominanciáját, a semleges és hűvös ellentétpárok mellett ugyanis valamelyest megszelídül.

Ehhez elegendő egy kék farmer, egy világoskék ing, vagy a ruha mintázatában felbukkanó hűvösebb színfolt, ami nem engedi, hogy zavaróan harsánnyá váljon az összkép.

Ha könnyedebb sikkre vágysz, de szeretnéd karakteresebbé, határozottabbá tenni a szetted, elegendő egy-két kiegészítőn, maximum a rúzs árnyalatában megjeleníteni a piros színfoltot.

A romantikus hangulat és az elegancia sem áll távol ettől a divatszíntől, néhány apró, jól összehangolt stílusrészlettel elérheted, hogy finomabb módon hangsúlyozza a nőiességedet. A tavaszi-nyári dressz mintázatában tarkálló vörös felpezsdíti, izgalmasabbá varázsolja a megjelenést, ám cseppet sem túlzó.

A romantika jegyében idén előnyt élveznek a rózsavirág árnyalatai, ráadásul a rózsaszín és a vörös rokonságban áll egymással, ezáltal könnyedén összeboronálhatók. Elsőre merész vállalkozásnak tűnhet a pink mellé pirosat adagolni, de a bátorság megtérül, stílusos összhangot alakíthatsz ki ezzel a két tónussal.

Idén nemcsak az utcai divatban, hanem az elegancia színterén is kiemelkedő szerepet kap a legtüzesebb divatszín, az estélyi öltözékekben éppúgy jó vezérfonal lehet a piros. Van azonban egy kivétel, amikor nem a legszerencsésebb választás, sőt, egyenesen illetlennek tűnhetsz, ha a vörös tónusnak szenteled a szerelésedet. Soha ne jelenítsd meg nagyobb felületen, ha vendégként esküvőre vagy hivatalos, a vörös rúzs és manikűr még belefér, ahogy a pasztelles, lágy árnyalatok mellé adagolt mintázatban is feltűnhet, de a vörösben játszó ruha és cipő kombinációja már nem ajánlott.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés