Elizabeth Taylor már gyermekként kitűnt a sorból elbűvölő szépségével és tehetségével, a hatvanas években pedig a világ egyik leggyönyörűbb nőjeként emlegették. Sokan dívaként emlékeznek rá, akinek neve összefonódott a csillogással és a luxussal, illetve az elképesztően drága gyémántékszerekkel. Azt gondolhatnánk, hogy a színfalak mögött folyton sminkesek és fodrászok hada vette körül, és mindent bevetett a szépségéért, ami más számára megfizethetetlen volt. Bár szerette a divatot, és a sminkelésben, bőrápolásban is jártas volt, meglepő módon, nagyon egyszerű rutinnal szépült a színésznő.

hirdetés

Elizabeth Taylor hamar ikonná vált nőies megjelenésével. Csupán 157 centiméter volt, de sohasem tűnt aprónak, mindig mesterien hangsúlyozta adottságait. Arányos, homokóra alkattal rendelkezett, így mindig a darázsderekára irányította a figyelmet a rafinált ruhaszabásokkal. Kedvelte a divatos fazonokat, amelyekkel kiemelhette az idomait, nem csoda, hogy a férfiak bomlottak utána.

A Kleopátra sztárjának megjelenése nem csak a hatvanas években volt mérvadó, hanem még ma is rengeteg nő számára jelent hatalmas inspirációt. A nosztalgikus irányzatoknak köszönhetően a fiatalkori sminkje és frizurája ma éppúgy divatosnak számít, sőt sokan olyanra igazíttatják vastag szemöldöküket, ahogyan a színésznő viselte.

A legendás cicaszem, ami gyönyörűen kiemelte igéző tekintetét, örök klasszikussá vált a sminkdivatban. Sokan azt gondolják, hogy Elizabeth Taylor mindig műszempillát használt, de feltűnően sűrű pillái mögött valójában nem sminktrükk, hanem egy genetikai rendellenesség állt. A mutáció miatt dupla sor szempillával rendelkezett, de szerencséjére, nála felfelé penderültek a szálak, így nem okoztak zavaró problémát.

Elizabeth Taylor különleges szépségtrükkjei még ma is megállják a helyüket

A filmcsillag nagy gondot fordított a külsejére, ám ennek ellenére nem volt szüksége speciális szakemberekre vagy kezelésekre. Az egyszerűség híve volt, így nem bonyolította túl a szépségrutinját.

Hangsúlyos smink

A filmsztár mindig magának készítette el a sminkjét, még a vörös szőnyeges események, vagy a filmforgatások alkalmával is. A Kleopátrában viselt ikonikus tusvonal szintén az ő nevéhez köthető. Egy interjúban azt nyilatkozta, hogy Hollywood előtt sosem festette magát, csupán a filmek miatt szokott rá a sminkelésre.

A sminkszűzből végül sminkimádó lett az évek során: Elizabeth Taylor beleszeretett a festékekbe, nemcsak a végeredményt, hanem az egész folyamatot és átalakulást imádta. Nagyon figyelt a precíz mozdulatokra, amelyek tökéletes, finom koreográfiában követték egymást. A fontosabb események előtt előfordult, hogy fél órán keresztül sminkelte az ajkait, a tökéletes, hibátlan megjelenés érdekében.

A sminkjének a legfontosabb része a markáns tusvonal volt, ezért odafigyelt a kozmetikumokra. Egész életében ugyanazt a szemceruzát használta, ez a Clinique terméke volt szürke árnyalatban, amelyet egymás után többször is felvitt. Az ajkait szájfénnyel tette még vonzóbbá, ezt a trükköt rúzsra felkenve úgyszintén alkalmazta.

A színésznő bájos arcának a tökéletes szemöldöke adta meg a keretet, ettől csak még hangsúlyosabbá vált ibolyakék tekintete, és az egész megjelenése. A vastag, ívelt forma szimmetrikusabbá tette az arcát, így nagy gondot fordított a formázására, és legtöbbször ceruzával hangsúlyozta.

Nem kért a hajkondicionálóból

Elizabeth nem kedvelte a hajkondicionálókat, mert úgy vélte, hogy ezektől a kencéktől túlságosan lapos hatást kelt a frizurája. Mindig dús hajkoronával mutatkozott, mondhatni, ez volt a védjegye. Leginkább a kémiai anyagok miatt mellőzte a balzsamokat, mivel korábban ezek a termékek lerakódásokat okozhattak a hajszálakon, illetve a szőrtüszőknél. A szulfátmentes samponok, hajkencék világában emiatt már nem kell aggódnunk, így nyugodtan használhatjuk a selymességet, hidratálást biztosító balzsamokat, pakolásokat, ezektől csak még ragyogóbbá válik a frizuránk.

Bőrkezelés helyett arcborotválás

Manapság a nők körében egyre elterjedtebb az arc borotválása, vagyis a dermaplaning. Az eljárás során egy borotvára hajazó eszközzel eltávolítják a szőrpihéket az orca teljes területéről, ám nem ez a fő lényege a műveletnek. A legnagyobb előnye, hogy a szőrszálakkal együtt az elhalt, felesleges hámsejtek is távoznak, így a bőrfelület sokkal szebb, egységesebb hatást kelt, ami sminkelésnél úgyszintén megmutatkozik.

Az Oscar-díjas színésznő rajongott az eljárásért, és rendszeresen borotválta az arcát, ezzel egy sokkal tisztább alapot készíthetett elő a sminknek. Mivel az apró borotva éles, ezért az a legjobb, ha kozmetikus végzi el a dermaplaninget.

 

Furcsa módon, a színésznő nem a sminkelés előtt, hanem azután huppant be a kádba. A festékek felvitele előtt alaposan megtisztította arcát, majd mindig egy gyors zuhannyal fejezte be sminkrutinját, ami ragyogóvá, harmatossá tette az arcát. A pára miatt kicsit kipirult a bőre, ami sokkal természetesebbnek mutatta a lealapozott arcot, és itt-ott fényessé vált egy-egy terület, amit manapság már folyékony highlighter segítségével könnyedén elérhetünk.

Bár kétségkívül üdébb lesz így a sminkelt arc, hosszú távon nem a legjobb megoldás, hiszen a gőztől megnyílnak a pórusok, így a festék, és minden szennyeződés könnyen bejuthat a szőrtüszőkbe, és eltömítheti azokat.

A színésznő imádta a hangsúlyos ékszereket, amelyek legtöbbször drágakövekkel egészültek ki. Talán pont ezért meglepő, hogy testápolás terén kifejezetten kedvelte az olcsóbb árkategóriájú, drogériás termékeket. Kedvenc testápolójától sosem vált meg, pedig egy átlagos termék volt, amit bármelyik nő megvásárolhatott magának az üzletekben. Nem mindenben ragaszkodott a luxuskategóriához, bár nem vetette meg a fényűzést, de a szépségápolás terén sokkal inkább a tapasztalataira adott. Ha egy termék bevált nála, nem volt hajlandó változtatni.

Elizabeth Taylor nagy gondot fordított a megjelenésére, sokat sminkelt, mégsem használt méregdrága kencéket. A delejes vonzereje a tekintetében rejlett, amelyet a hangsúlyos szemsminkkel és a tökéletesre formázott szemöldökkel még jobban kiemelt. A szépségtrükkjei könnyedén elleshetőek, és bármelyik nő alkalmazhatja a filmcsillag praktikáit!

 

Kiemelt kép: Silver Screen Collection / Getty Images.

Képek a cikkben: Silver Screen Collection / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés