A víz keménysége nagyban befolyásolja a hajszálak egészségét, hiszen a különféle lerakódások fakóvá, gyengévé és sprőddé tehetik a szálakat. Ezt segít megakadályozni a magnéziumolaj.

hirdetés

A magnézium  egy nélkülözhetetlen ásványi anyag a a szervezet számára, aminek a hiánya súlyos tüneteket eredményezhet. Az indokolatlan fáradékonyság az egyik leggyakoribb árulkodó jele annak, hogy megcsappant a készlet, de gyengeség, izomgörcs, ingerlékenység, erős fejfájás, migrén, szívritmuszavar is jelentkezhet.

A gyógyszertárakban és drogériákban számos magnéziumkészítményt lehet kapni, amelyek képesek feltölteni a leapadt raktárakat. Ám bőrön át felszívódó, koncentrált formában, spray kiszerelésben úgyszintén megvásárolható, ami magnézium-kloridot tartalmaz. Általában ezeket a készítményeket hívják magnéziumolajnak.

Így tabletták nélkül, napi többszöri bőrre fújással fedezhető a magnéziumszükséglet, ami közvetlenül az izmoknál képes hatni, de a bőrsejteket is táplálja. Javítja a hámréteg szerkezetét, és különféle bőrproblémákat egyaránt orvosol. A pumpás változata fürdővízhez is adagolható, ám akár bekerülhet a hajmosási rutinba is.

A magnéziumolaj feloldja a szőrtüszőkben lévő kalciumlerakódásokat

A magnézium segíthet eltávolítani a kemény víz okozta lerakódásokat. A szőrtüszőkben kalciumlerakódások keletkezhetnek, amelyek felgyűlve hajhullást eredményezhetnek, a szálakon megtapadva pedig fakítják a festett színt, és gyengítik a tincseket. A kalcium-só korpásodáshoz vezet, illetve kiszáríthatja a fejbőrt. A magnéziumspray frizurán is alkalmazható, rendszeres használata csökkenti a fejbőr gyulladásait, illetve elősegíti a haj növekedését.

A fehérjetermélésre egyaránt jótékony hatást gyakorol, a fehérje pedig elengedhetetlen a hajszálak növekedéséhez. Egy német orvosi tanulmány kimutatta, hogy a magnéziumolaj elősegíti a szálak növekedését, mivel a kutatásban résztvevők hajnövekedése 59,7 %-kal javult. Bár a magnéziumolaj frizurára gyakorolt hatásai főként még csak elméletiek, a BYRDIE által megkérdezett bőrgyógyász a rendelkezésre álló információk alapján hasznosnak ítélte meg.

A magnéziumolaj a fejmasszázsnak köszönhetően növeli a véráramot a hámrétegben, és megakadályozza a szálak elvesztését. Lebontja a kalcium-só lerakódásokat, így a korpától is segít megszabadulni. Érdemes almaecettel vagy teafaolajjal elegyíteni, mivel ezek együttesen erősítik a hajszerkezetet, és javítják a fejbőr állapotát.

Magnéziumolaj egyszerűen

Bár a magnéziumolajat számos gyógyszertárban megvásárolhatod, akár otthon is elkészíthető a hajnövekedést serkentő kence. Ehhez magnézium-klorid pehelyre és tisztított vízre lesz szükség, illetve egy üvegre, amibe beletöltöd. A pehelyszerű kiszerelés egészséggel kapcsolatos, natúr webáruházakban is kapható, általában test- és lábfürdőhöz ajánlják.

Egy bögrényi magnéziumpelyhet tegyél egy tálba, majd egy bögre vizet forralj fel. Miután felfőtt, öntsd a tisztított vizet a pelyhekre, és kavargasd, amíg teljesen elolvadnak. A kihűlt löttyöt töltsd flakonba, és napfénytől elzárt helyen tárold. Fél évig őrzi meg a minőségét.

A magnéziumolaj használható önmagában, a frizurára permetezve, vagy más kencékkel egyaránt kombinálható, akár még a kedvenc samponodba is belekerülhet. Súlyos hajhullást érintő betegségek esetén érdemes konzultálni egy szakemberrel a készítmény használata előtt, hiszen a magnézium nem minden esetben jelent megfelelő megoldást.

 

Képek: Getty Images. 

 

  • Megosztás:
hirdetés