Az utóbbi időben nagyon népszerű kozmetikai kezeléssé nőtte ki magát a dermaplaning, vagyis az arc, egy finom pengével történő borotválása, ami kifejezetten nőknek ajánlott. Ám a sima arcbőrön túl egyéb előnye is van az eljárásnak.

Bár könnyen hozzá lehet jutni a dermaplaning során használt borotváló eszközhöz, legjobb, ha szakemberre bízzuk a dolgot, hiszen a nem megfelelően fertőtlenített bőr gyulladáshoz, a helytelenül kezelt eszköz pedig sérülésekhez vezethet.

Alapvetően a kezelés fájdalommentes és gyors, nagyjából 20-30 percet vesz igénybe. Bármilyen napszakban el lehet végezni, mivel nincs regenerálódási idő, a napi teendők elvégzését nem befolyásolja. A dermaplaning lényege nemcsak a szőrszálak eltüntetése, de velük együtt az elhalt hámrétegé is.

A dermaplaning kíméletes hámlasztó kezelés

Tulajdonképpen egy hámlasztó módszer, ami segíti felfrissíteni a bőrt és meggyorsítja a hámsejtek megújulását. Már a kezelés után simább, ragyogóbb és üdébb lesz a bőr, hosszú távon pedig a ráncok késleltetésében is szerepet vállal. Nemcsak segít fiatalosabbá varázsolni a bőrt, de a pattanások után maradt hegek is kezelhetők vele. Mivel a dermaplaning a bőrt megújulásra készteti, annak öngyógyító folyamatai is gyorsabban mennek végbe.

A kezelés sima arcfelületen, tehát vivőanyag nélkül történik, azonban utána érdemes egy kémiai peelingnek is alávetni a bőrt. Annak felső rétege ugyanis sokkal nyitottabb lesz, így a hatóanyagok könnyebben és mélyebbre tudnak beszívódni a bőrben, jelentősen növelve a hatékonyságot.

Havonta vagy hathetente végezve dermaplaninget, a bőr hosszútávon egészségesebb, egységesebb felszínű, ragyogóbb és simább lesz, azonban nagyon kell figyelni a megfelelő fényvédelemre. Ugyan a kezelés a nap okozta pigmentáción is eredményesen tud segíteni, ha fényvédőt nem használunk, a kezelés után napégésnek és további foltok kialakulásának tesszük ki a bőrt.

Bár napégett és gyulladt, erősen pattanásos bőrön nem javasolt alkalmazni, ettől függetlenül viszont minden bőrtípusra ajánlott. Különösebb mellékhatásokkal nem jár, a kezelés után néhány óráig jelentkezhet csak bőrbír.

A sztárok körében nagyon népszerű kozmetikai kezelés vörös szőnyeges események előtt, hiszen nemcsak felfrissíti az arcot, de a smink is sokkal egyenletesebben, szebben, természetesen mutat rajta. Ha nagyobb eseményre szeretnénk így felkészíteni az arcot, érdemes egy-két nappal előtte elvégezni, hiszen rögtön utána nem javasolt a sminkelés.

Az arc szőrtelenítésével kapcsolatban jogosan merül fel a kérdés: nem fognak gyorsabban és erősebben visszanőni a szőrszálak? Hacsak nincsenek hormonproblémák, szerencsére nem, így bátran ki lehet próbálni a dermaplaninget szakképzett kozmetikusnál vagy esztétikai szalonban.

Főkép: Pinterest.

  • Megosztás:
hirdetés