A menyasszonyi ruha fogalma kissé kibővült az évek során, manapság szinte bármi belefér ebbe a kategóriába. Hiszen az a legfontosabb, hogy a kiválasztott kreáció tökéletesen passzoljon az ara egyéniségéhez, stílusához. Bár a tradicionális fehér darabok továbbra is uralkodóak, egyre több nő választ színes ruhakülönlegességet a nagy napra. Ezek a hírességek is formabontó árnyalat mellett döntöttek, és nem kellett megbánniuk.

hirdetés

A fehér menyasszonyi ruhát Viktória királynő hozta divatba, és sokáig a nők csupán azért választották a világos árnyalatot, mert ezzel az arisztokratikus származásukat hangsúlyozhatták ki. A II. világháború után terjedt el szélesebb körben a fehér kreáció hagyománya, ezután már minden ara hófehér darabban lépett az oltár elé.

A fehér ruhák uralta kínálatba lassacskán beférkőztek a törtfehér, elefántcsontszín, ekrü, vagy a bézs kreációk. A világos árnyalatú darabok nagyszerűen illeszkednek az aktuális trendek közé, és csakúgy, mint a fehér, a női tisztaságot, ártatlanságot szimbolizálják. Ám vannak, akik nem a finom pasztellszínek mellett teszik le a voksukat, hanem sokkal feltűnőbb, vibrálóbb árnyalatot választanak.

Izgalmas, színes menyasszonyi ruhák, amelyekben ragyogtak az arák

Bár a sztárok esküvőit mindig nagy médiafigyelem övezi, ez nem jelenti azt, hogy mindenki kedvelné a felhajtást. Mindig akadnak szerényebb menyasszonyok, akik polgári szertartáson mondják ki az igent, szinte hétköznapi ruhában. Hollywoodban szép számmal találhatunk színes menyasszonyi ruhákat, az utóbbi években pedig egyre több vagány nő bizonyította be, hogy akár a lila is megállja a helyét a nagy napon.

Julianne Moore

Julianne Moore és férje az egyszerű esküvőre szavaztak, amikor megszervezték menyegzőjüket. A kertjükben tartották a fogadást, és a városházán keltek egybe. Az ünnepi alkalomra a színésznő egy lila Prada-ruhát választott, ami csodásan harmonizált a vörös hajával.

Mandy Moore

A romantikus filmek sztárja rózsaszín kreációt választott a nagy napra, mivel úgy érezte, a fehér nem az ő színe. A hercegnős darabot a Rodarte tervezőcsapata álmodta meg, és nagyszerűen passzolt a színésznőhöz. A hatalmas tüll és a fátyol csodásan illett Mandy hajszínéhez.

Jessica Biel

Bár Jessica Biel hagyományos esküvőn mondta ki az igent, a menyasszonyi ruhája mégis különleges volt. A rózsaszín darabot Giambattista Valli tervezte, és több réteg tüllből áll. A púderrózsaszín kreációt a vízfestékhatású virágok teszik álomszerűvé.

Elizabeth Taylor

A negyedik esküvőjére egy olívazöld ruhát választott Elizabeth Taylor. Az egyszerű kreáció csodásan állt neki, a megjelenését vékony fátyollal tette teljessé. A különleges sminkjéről a nagy napon sem mondott le, ezért feketével hangsúlyozta a tekintetét.

Az ötödik esküvőjére sárga ruhát választott a híres színésznő. A vidám árnyalatú öltözékéhez virágkoszorút viselt.

Malin Akerman

A szőke színésznő egy laza, strandruhára hajazó pasztellkreációban mondta ki az igent. Az esküvőt Mexikóban, a tengerparton tartották, így a formabontó stílus megfelelőnek bizonyult.

Dita von Teese

A különleges stílusáról elhíresült Dita az esküvőjére úgyszintén egyedi darabot választott. Vivienne Westwood egyik kreációjában mondta ki az igent, ami rengeteg anyagból készült. A hatalmas szoknyával kiegészült ruhát a színe tette igazán különlegessé. A fényes, lilás árnyalat a régi hollywoodi stílust idézi vissza.

Sofia Coppola

A filmrendező az olaszországi esküvőjére egy levendulaszínű, rövid ruhát választott. A finom kreáció nagyszerűen passzolt Sofia törékeny testalkatához.

Emma Thompson

A színésznő igazi úttörőnek számított 1989-ben, amikor férjhez ment. A kor divatjával ellentétben egy rövid, mintás ruhakölteményben mondta ki az igent. A fazon elképesztően retró, mégis nagyon sikkes, a tüllel felturbózott kalap pedig a hatvanas évek divatját eleveníti fel.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

Képek a cikkben: James Devaney, Bettmann, Georges De Keerle / Getty Images.   

  • Megosztás:
hirdetés