Nem csak a látványos sminktechnikák lehetnek hatásosak, ez az egyszerű, aprócska szemfestési trükk nem okoz jelentősebb változást az arcon, viszont a háttérben megbújva hozzájárul ahhoz, hogy még igézőbb legyen a tekintet és sűrűbbnek tűnjenek a pillák. Nikol Johnson tippje tökéletesíti a makeupot, ráadásul pofonegyszerű!

hirdetés

A népszerű ősz hajú modell, sminkes, stílusikon és könyvszerző, Nikol Johnson elárulta, melyik az a szemfestési trükk, amit ötven felett már sosem hagy ki a szépítkezési rutinjából. Noha nem egy fiatalító optikai csalásról van szó, vagy olyan sminkelési módszerről, amely feljebb húzza a szemek vonalát, és ezáltal feszesebbnek mutatja az arcot, mégis sokat jelent ez a nüánsznyi lépés, hiszen tökéletesíti a cicaszem összhatását.

Nikol Johnson szerint ez az egyszerű szemfestési trükk aranyat ér

A modell szerint az ötven feletti nők gyakran kihagyják ezt a lépést a cicaszem, vagy bármilyen szemsmink elkészítésekor. Nem olyan hiba, ami azonnal szemet szúr, talán csak akkor, ha szakavatott az ember a profi sminkek terén, de tény, hogy az alkalmazásával érzékelhető a változás, drámai, hangsúlyosabb, igézőbb lesz a tekintet.

A szokásos módon kezdi el sminkelni magát Nikol, előkészíti a bőrét a festék fogadására, hogy puha, rózsás, friss hatást keltsen, majd lealapozza a szemhéjakat és a szemkörnyéket, és elsőként a szemsminkhez lát hozzá. A cicaszem vonalához szilvaszínű szemfestéket használ, amit ecsettel visz fel. Majd előkerül a szemceruza, ami Nikol trükkjének az alapja.

 

A felső szempillasor alatt található vízvonal hússzínű pereme gyakran élesen elüt a szemsmink árnyalásától, idősebb korban pedig, ahogy ritkulnak a pillák és petyhüdtebbé válik a szemhéj, sokkal látványosabb. Olyankor is kitűnik a sötétebb sminkszín alól, ha fekete spirállal vannak áthúzva a pillák, ettől a színek folytonossága megtörik.

Nikol Johnson ezért szemceruzával árnyalja ezt a területet – ő úgy hívja, hogy „bélést” készít a szemsminkhez. Úgy működik ez az egyszerű szemfestési trükk, mint az öltözködés terén az alsószoknya, avagy a háttérben megbújva tökéletesíti az összképet. Jó, ha olyan szín kerül fel erre a részre, ami szépen harmonizál a cicaszem árnyalatával, illetve nem tolakodó, de intenzívebb ragyogásra bírja a tekintetet. Arra is jó, hogy füstös és drámai, résnyire nyílt, mandulavágású szemeket kapjon az ember lánya, ami sejtelmesen igézővé varázsolja a pillantását.

Ha már nagyobb mértékben megereszkedett a szemhéj, akkor ez a sminktrükk már nem a legjobb megoldás, hiszen hangsúlyosabbá teheti a külső szemzug lefelé görbülő ívét. Kerekebb szemek keskenyítésére azonban abszolút alkalmas, és a már említett sminkprobléma kiküszöbölésére is nagyszerűen beválik.

Bár a modell most előrevette az egyszerű szemfestési trükk bemutatását, és emiatt felcserélte a lépéseket, érdemes a szempillák göndörítését követően elkészíteni a cicaszemeket a titkos árnyalással, majd utána sűríteni a pillákat a szempillaspirállal. Sokkal folytonosabbak lesznek így a feltett tónusok, egybeolvadnak a színek, a szemhéj pereme nem fog kiütközni a képből. Ettől a ritkásabb pillák is sűrűbbnek hatnak.

A smink elkészítésének teljes folyamatát láthatod a videóban, például a pirosító lágy, harmatosan üde hatásához, valamint a natúr ajakfestéshez is remek tippet ad a modell. Gyönyörű ez a finom makeup, de az itt bevetett egyszerű szemfestési trükk nem csak cicaszem, hanem füstös szemhéjárnyalás esetén is alkalmazható. Nem látványos, de szebb lesz tőle a smink!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés