Nem akadály a lelógó szemhéj, ez a smink szépen kinyitja a tekintetet! Csak pár lépés az egész, s máris látványosan fókuszba kerülnek a szemek.

hirdetés

A lelógó és a rejtett szemhéj semmiképp nem összekeverendő. A rejtett szemhéj egy adottság, amely kortól független, míg a lelógó szemhéj az idő múlásával jelentkezik a bőr megereszkedésének következtében. Az egyénenként eltérő, hogy milyen mértékben válnak petyhüdtté a szemhéjak, ám valamilyen szinten mindenkinél megfigyelhető a változás.

Súlyos esetben akár a látásba is bezavarhatnak a lelógó bőrredők, ilyenkor akár plasztikára is szükség lehet, azonban annyi biztos, hogy a sminkelésnél mindenképpen nehézségeket okoz. Ettől függetlenül a megereszkedett szemhéj szép sminkelése sem lehetetlen, csupán a megfelelő technikára van szükség a látványos, nőies eredményhez.

 

Gyönyörű smink, ami nyitott tekintetet varázsol: a lelógó szemhéj nem akadály

Az arc fokozatosan veszít a kontúrjából az évek múlásával. Noha apró részletről van szó, a szemhéjakat sem kíméli az idő. Nem csupán a ráncok miatt célszerű átalakítani a sminkelési szokásokat, a szemfesték felvitelénél sem árt trükközni ahhoz, hogy a színtónus és az árnyalás láthatóvá váljon.

Ha valaki ügyesen bánik a festékekkel és a szemceruzával, a tekintet egy pillanat alatt tágabbra nyílik, ráadásul nem kell extra kézügyesség sem ahhoz, hogy az eredmény kellően elegáns, nőies és kifinomult legyen.

Ebben a videóban a vlogger megmutatja, hogyan készíthető el egy hétköznapi szemsmink lelógó szemhéj esetén. A folyamat cseppet sem bonyolult, a lépései könnyedén lekövethetők.

 

A területet mindenképpen érdemes lealapozni. Sokan esnek bele abba a hibába, hogy csupán a szem alatti karikákra fókuszálnak, ám a nyúzottság és a kialvatlanság bizony a belső szemzugban és a felső szemhéjon is sötétebb tónust eredményez.

A vlogger trükkje elképesztően egyszerű. A később használni kívánt színnel megjelöli azt a vonalat, ami még a lelógó szemhéj ellenére is egyértelműen látható. Ezután megemeli a szemöldökét, így a redőzött felület kisimul, és ettől jobban látja, hogy milyen magasságig célszerű felvinnie a mélyebb árnyalatokat.

A legjobb, ha a szemöldök alatt világos tónus húzódik, ahogy a belső szemzughoz szintén érdemes finom púderszíneket felkenni. A mélyebb, barnás és bronzos árnyalatokkal sem muszáj finomkodni, nem kell megijedni attól, ha szélesnek hat a sáv.

A lelógó szemhéj sminkelésének éppen ez a titka. Érdemes jóval fentebb húzni a színeket, hiszen amikor az ember leengedi a szemöldökét, a szemhéj nagyobb része fedésbe kerül. A magasan felkent szemhéjpúdernek köszönhetően azonban olyan, mintha nem is ereszkedett volna meg a terület.

A szemceruzával is lehet trükközni, a látványos eredményhez pedig a pillák erősítésére és beszínezésére éppúgy szükség van!

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés