A smink bizony előnytelen és előnyös is lehet, sokszor csak aprócska részleteken múlik az összhatás. A profi sminkes képeken mutatja meg, hogy milyen sokat jelent a szakértelem. Teljesen átalakul és kivirul az arc, ha az ember lánya ügyesen trükközik a kozmetikumokkal.

hirdetés

Az előnyös sminkhez először azt kell felismerni, hogy mi az, amit hangsúlyozni szeretnénk az arcunkon, és milyen vonásokról terelnénk el szívesen a figyelmet. Gyakran megesik, hogy abszolút trendi a makeup, a színek is jól harmonizálnak benne, de valami mégsem az igazi, talán mert épp az előnytelen területekre került a hansúly. Ezért nem szabad pusztán a divat alapján sminkelni, ami valakinek jól áll, másnál nem biztos, hogy ugyanolyan jól működik.

Pusztán sminkkel is elérhetjük, hogy a lefelé irányuló szamvonal feljebb kerüljön, az arc szimmetrikusabb, arányosabb legyen, sőt, az orr, a száj, valamint az áll karaktere is alakítható némileg. Apró kis optikai trükkökkel, a színek, fókuszpontok elhelyezésével lehet elérni az előnyös kiemelést, amikor ez nem történik meg, egészen más hatást kelt az eredmény. Nagyon nem mindegy, hogy az előnyösebb, vagy épp az általunk előnytelenebbnek vélt területek kapnak hangsúlyt a makeup által.

A profi sminkes képeken mutatja meg, hogy mennyit jelentenek az apró részeletek. Természetesen a sminkkel csak bizonyos határokon belül lehet formálni az arcot, mégis elképesztő, hogy milyen sokat számít a tónusok megválasztása, elhelyezése, a kontúrozás, a tusvonal vagy épp a szemöldök festése.

Előnytelen és előnyös smink: apróságokon múlik az összkép

A sminkes szerint minden makeup között van eltérés, s mielőtt valaki elkészítene egy kész terv alapján felvázolt sminket, mindenképpen érdemes átgondolni a lépéseket. A színeket és a kontúrokat célszerű egyénre szabni, másként elvész a természetesség, valamint a személyiség is lepel alá kerül. A képeken szemmel látható, hogy már maguk az árnyalatok is rendkívül sokat nyomnak a latban.

Van az a pont, amikor a lelógó szemhéj már egészségügyi problémákat is hoz magával, ilyenkor természetesen nélkülözhetetlen a plasztika. Azonban a szemöldök és a szemhéj aszimmetriája remekül korrigálható a smink segítségével, ilyenkor a tekintet szó szerint megnyílik és ragyogni kezd. A szemhéjpúdert érdemes szinte a szemöldök vonaláig felvinni, ezáltal sokkal egyenletesebbnek tűnik majd a megereszkedett terület.

Mindkét esetben látható, hogy az aszimmetrikus szemhéjakat gyönyörűen kompenzálta a sminkes a finom árnyalással.

Mindig figyelembe kell venni a személyes adottságokat. Hiába trendi egy smink, vagy hiába tűnik szépnek a tusvonal a sminkes videóban, az adott technika nem biztos, hogy mindenkinek jól áll. A túlzottan aláfestett fekete szemceruza például teljesen eltorzítja a szemeket, elfedi az előnyös vonásokat. A kevesebb néha tényleg több, a finomabb összhatás sokkal természetesebb megjelenést eredményez.

A sötét rúzsok tényleg elképesztően dögösek, ám sajnos nem állnak jól mindenkinek. A mélyebb tónus határozottan kiemeli az ajkak tökéletlenségeit, valamint az arc aszimmetriáját. Érdemes az egyéni színtípushoz, a bőr tónusához és a szemszínhez igazítani az árnyalatokat.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés