A rejtett szemhéj sminkelése sokszor tényleg bonyolultabb feladat, ám a dögös, vonzó cicaszem elkészítése cseppet sem nehéz, ha ezeket a technikákat alkalmazod.

hirdetés

Amikor a mélyítővonal kitakarja a szemhéj nagyobb részét, bizony szükség van némi trükközésre a szemsmink elkészítésekor. Sokan egyáltalán nem próbálkoznak a különböző árnyalásokkal és tusvonalakkal, mert úgy gondolják, hogy képtelenség úgy elkészíteni, hogy az eredmény látható és kellőképpen vonzó legyen.

A jó hír az, hogy nincs szükség profi szakemberre vagy kimagasló kézügyességre ahhoz, hogy gyönyörű, igéző cicaszemet fessen magának az ember lánya. A rejtett szemhéj sem jelent akadályt, csupán más technikára van szükség a látványos eredményhez.

Így lesz igazán igéző a cicaszem rejtett szemhéj esetén

A videóban három különböző verziót is láthatsz, amelyek csodásan kiemelik a tekintetet. A vlogger tanácsa alapján a legfontosabb lépés az alapozás és a szemöldökvonal kiemelése, ugyanis ezek nélkül hiába tökéletes a tusvonal, nem lesz az igazi az eredmény.

 

Bár rejtett szemhéjon valóban nem egyszerű elkészíteni a tökéletes szemsminket, nem egy lehetetlen küldetés. Némi gyakorlással és a megfelelő praktikák segítségével abszolút elérhető, hogy a tekintet tágabbra nyíljon, és ne korlátozza a mélyítővonal a smink érvényesülését.

Nagyon fontos, hogy a tusvonal felrajzolásánál célszerű megemelni a bőrt, hogy a szemhéj kisimuljon és a felület láthatóvá váljon. A cicaszem vonala így nem csúszik el, illetve nem fog elmázgálódni a festék, ezáltal sokkal szebb, finomabb eredményt tudsz elérni. Ehhez sokszor az is elég, ha egy kicsit felhúzod a szemöldöködet addig, amíg az ecsettel vagy a tussal dolgozol.

A legjobb, ha a tusvonal vagy a festékkel felrajzolt cicaszem vége a szemöldök felé ível, hiszen ebben az esetben garantáltan látható lesz a finom, könnyed szemsmink. Persze a többi változat közül is bátran válogathatsz. A lényeg, hogy figyelj arra, hogy mit takar ki a mélyítővonal, ahhoz igazítsd a technikádat.

A végén ne feledkezz meg a szempillákról sem. A szépen ívelt pillák sokat dobnak az összképen, optikailag tágabbra nyitják a szemek körvonalát és hozzájárulnak a bájos, nőies összképhez.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés