Hatvan év felett nem a ráncok elrejtését jelenti a fiatalító makeup, ez a nappali smink például az előnyös, ragyogó vonásokat emeli ki. A gyönyörű, finom eredmény titka rendkívül egyszerű.

hirdetés

Az évek múlásával nem csak a sminktrendek változnak, a bőrünk velünk együtt öregszik. Ebből adódóan, ahogy telik az idő, érdemes újra és újra átalakítani a már korábban megszokott és jól bevált sminkrutint. Ahogy a hámrétegnek minden életszakaszban más típusú ápolásra, s ezáltal más arcápolási rutinra és hatóanyagokra van szüksége, úgy a korábban bevált makeup sem mutat úgy negyven-, ötven- vagy éppen hatvanévesen, ahogy még húszéves korban mutatott.

Hatvan év felett a legtöbben már szemmel látható nyomok által is megtapasztalják az idő múlását, nem csupán a gyertyák számán érzékelik azt. A ráncok senkit nem kímélnek, bár tény, hogy vannak olyan nyertesei a genetikai lottónak, akiket csak néhány finom barázdával áld meg a sors. A sminkelési technikákat azonban mindenképpen célszerű a bőr változásaihoz igazítani. Érettebb bőr esetén ráadásul nem csupán a redők okozhatnak bosszús pillanatokat, a kor előrehaladtával a hámréteg egyre szárazabbá válik, ami szintén beleszól a ragyogó, üdítő eredménybe.

Ahhoz, hogy tényleg természetes legyen az összkép, és ne egy maszkszerű, mesterkélt álarc hatását keltse a hétköznapi smink, érdemes bevetni néhány pofonegyszerű praktikát. A titok sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk.

 

Finom nappali smink hatvan felett

Természetesen a legfontosabb, hogy a bőr tökéletesen elő legyen készítve a smink felvitele előtt. Ehhez tudatos bőrápolási rutinra, rendszeres hámlasztásra és alapos hidratálásra van szükség. A finom, könnyed és egyáltalán nem maszkszerű eredmény kulcsa azonban nem feltétlenül ezen áll vagy bukik. A vlogger a 61 éves nagynénjén mutatja be a pofonegyszerű, finom összhatáshoz vezető lépéseket.

A titok tulajdonképpen a krémes állagú termékek használatában rejlik. Noha a szemhéjpúderek és pirosítók klasszikusan porállagú formában terjedtek el, manapság egyre több márka dobja piacra a gyönyörű árnyalatokat krémes, kenhető formában is. Ezek a légies textúrák érett, ráncokkal tűzdelt és száraz arcbőr esetén kifejezetten ideálisak.

Sokkal szebben lehet velük dolgozni, nem rajzolják ki a redőket, és a krémes állagnak köszönhetően a bőr szárazságát is szuperül ellensúlyozzák, kompenzálják.

 

A legnagyobb hangsúlyt a nappali smink elkészítésekor a szemkörnyéki területre érdemes helyezni. A ráncok ugyanis a legtöbb esetben itt jelentkeznek először, s az idő múlásával itt mélyülnek el a leglátványosabban. Mindenképpen célszerű primert használni, hogy a felkent korrektor és alapozó ne tudjon beülni a ráncok mélyére, ezáltal látványosabbá téve őket. A legjobb, ha a korrektor is lágyabb, könnyedebb textúrájú, így szebben el lehet dolgozni, és a szem alatti karikák úgy halványodnak el, hogy mindeközben a barázdák sem tűnnek erősebbnek, mélyebbnek.

Az alapozóválasztás szintén rendkívül fontos érett bőr esetén. Nem csupán az számít, hogy az árnyalat passzoljon az eredeti bőrtónushoz. Az alapozó állaga éppen olyan sokat nyom a latban, tanácsos olyan verziót választani, amely valamiféle hidratáló összetevővel van megspékelve. A tökéletes összképhez természetesen a finoman formázott és kiemelt szemöldök, valamint diszkréten hangsúlyos szempilla szintén nélkülözhetetlen.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés