A dúsabb, hosszabb pillák látványa könnyedén elérhető, ha nem a megszokott módon ügyeskedsz a szempillaspirállal. Ideje elfelejteni a régi beidegződéseket, sőt, műszempilla sem szükséges, ha ezt a praktikát követed!

hirdetés

A nők többsége már kamaszlányként megtanul bánni a szempillaspirállal, a hosszabb, hangsúlyosabb pillák már akkor előnyt élveznek a praktikák között, amikor jóformán még nem sok rálátása van az ember lányának a sminkelésre. Hiszen a szempillák kiemelése még azoknál is bevett szokás, akik egyáltalán nem sminkelik magukat más eszközökkel.

Bár ma már nem az édesanyjuktól, nővérüktől és barátnőjüktől lesik el a lányok a pilladúsítás fortélyait, hanem internetes sminkvideókból tájékozódnak, a spirálozás alapmódszere évek óta változatlan, ami az újabb és újabb trükkök ellenére is megdönthetetlennek bizonyult, de nem kizárt, hogy csak mostanáig.

Kép: Getty Images.

Hosszabb, látványosabb pillák műszempilla nélkül: bármilyen szempillaspirállal elérheted

Mindenki jól ismeri a megszokott módszert, ami eddig alapérvényű volt a sminkelésben: a felső pillák tövétől felfelé kell gördíteni a kefét úgy, hogy apró, ismételt mozdulatokkal szétválasztjuk a szálakat. Rengeteg praktika terjed azzal kapcsolatban, hogyan lehet elkerülni a maszatolódást, és milyen ügyeskedéssel lehet kiküszöbölni a pillák összeragadását, vagy a felesleges festék összecsomósodását. Arról szintén sok szó esik, hogy milyen alakú kefével ajánlott dolgozni, ha íveltebbé, dúsabbá vagy épp hosszabbá akarjuk varázsolni a szempillákat.

A tágra nyílt tekintetet manapság már sokan műszempilla segítségével érik el, és bár az innovációknak köszönhetően egyre egyszerűbb felhelyezni otthon, nem mindenki van elragadtatva a technikájától, hiszen rutin nélkül macerás lehet a művelet.

Szempillaspirállal ügyeskedni nem túl bonyolult, ám ahhoz, hogy kimaxold a szimpla sminkeszközben rejlő lehetőségeket, nem árt változtatni kicsit az alapmódszeren.

A videóban látható trükk valóban működik, tényleg hangsúlyosabb, hosszabb és íveltebb pillákat kaphatsz, ha először nem alulról felfelé kanyarintod a kefét. A szemfényvesztés lényege a festék eloszlatásában rejlik. Nyilván a valóságban senkinek nem lesz hosszabb, dúsabb a pillája attól, hogy szempillaspirállal ügyeskedik, a felkent festék okozza az optikai csalódást, mivel megvastagítja és hosszabbra nyújtja a szálakat. Az összetapadt pigmentek megülnek a szálak végén, ettől nő meg a hosszuk.

Az új trükk, ami egyre felkapottabb, alaposabb a régi módszernél. A felső pillák tövének vonalában érdemes tust használni, ez már alapból megnöveli a pillák hosszát optikailag. Teljesen mindegy, milyen a spirálod keféje, először ne alulról felfelé, hanem oldalirányban mozgasd.

Ehhez pici festéket kell felvenni, hiszen a célja a pillák tövének megvastagítása, illetve a szálak szétválasztása. Egyrészt így megszabadulsz a felesleges festékanyagtól, mielőtt a szokott módon kezdenél hozzá a szempillaspirál használatához, másrészt pedig, a pigmentek oldalirányú eloszlatásával a dúsabb hatást is magalapozod. Azután jöhet a jó öreg módszer, görgesd végig a kefét a szálak teljes hosszán, a tövektől a végekig, és ezt párszor ismételd meg.

Az íveltebb, dúsabb, hosszabb pillák látványa szembetűnő, a régi és az új praktika ötvözésével jobb eredményt érhetsz el bármelyik szimpla szempillaspirállal.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés