Ez a smink egy pillanat alatt megoldja a petyhüdt, lelógó szemhéj problémáját. Annyira egyszerű, hogy tényleg bárki el tudja készíteni magának!

hirdetés

Sokan teljesen kihagyják a szemsminket a hétköznapi megjelenésből annak ellenére, hogy akár pár mozdulattal sokkal vonzóbbá és élettel telibbé válhat az arc. Nem feltétlenül kell bonyolult árnyalással, mindenféle hiper-szuper technikával dolgozni ahhoz, hogy látványosan tágabbra nyíljon a tekintet, sőt! Az egyszerű praktikákkal éppen olyan csodás hatás érhető el, ráadásul nem kell órákig pepecselni a tükör előtt. Ez a verzió abszolút megoldja a petyhüdt szemhéj problémáját, egy pillanat alatt kivirul az arc és vonzóbbá válik a tekintet.

Ez a smink petyhüdt, lelógó szemhéj esetén igazi jolly joker

Az idő múlásával a bőr veszít rugalmasságából, ami bizony-bizony a szemhéjakon is nyomot hagy. Egyesek már negyvenéves kor felett megtapasztalják, hogy a szemhéjuk egyre petyhüdtebbé válik. Ilyenkor a korábban bevált sminkelési technikák már nemigen állják meg a helyüket. Kétségbeesésre azonban semmi szükség, csupán egy kis trükközés és ügyeskedés kell ahhoz, hogy az elkészült makeupnak köszönhetően kiviruljon az arc és vonzóvá váljon a tekintet.

Ez a szemsmink elképesztően egyszerű, mégis látványosan feldobja a megjelenést. Nem kell precíz vonalakat húzni vagy pepecselni a szép árnyalással, a szemek ragyogása cseppet sem ezen áll vagy bukik. A videóban látható lépések könnyedén lekövethetők, megéri beépíteni őket a reggeli készülődésbe.

 

Vannak, akik ki is hagyják a szemsminket a hétköznapi makeupból, hiszen a redőzött szemhéj sminkelése első blikkre macerásnak tűnhet. A megfelelő praktikákkal nem feltétlenül kell órákig ügyeskedni a tükör előtt, sőt, extra kézügyességre vagy profi szakemberre sincs szükség ahhoz, hogy tágabbra nyíljon a tekintet és a szomorkás szemvonal vidámabbá, élettel telibbé váljon.

Negyvenéves kor környékén még nem annyira feltűnő a szemhéjak megereszkedése, ám egy jól elkészített smink hiányában már szemmel láthatóvá válnak a felhalmozódott apró redők. Éppen ezért nem árt változtatni a jól bevált szokásokon, ahogy a videóban is látható, az eredmény tényleg megéri a fáradozást.

A profi sminkes legfontosabb trükkje az, hogy lágyabb szemhéjtust vagy ceruzát választ a vonal festéséhez, ezzel sokkal könnyebb dolgozni a már petyhüdt szemhéjakon. Egyáltalán nem probléma, ha a húzott vonal nem lesz egyforma vagy tökéletesen egyenes, ezek az apró részletek mit sem befolyásolnak a végeredmény szempontjából.

Fontos, hogy a tusvonal ne legyen túlzottan vastag, csupán a szempillák fölé kerüljön fel. A mélyítővonalnál érdemes trükközni egy kicsit az árnyalatokkal, a tekintet ettől lesz nyitottabb és vonzóbb.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés