Ezek a szuper sminktippek garantáltan jól jönnek ötven év felett. A szemsmink csúnyán öregítheti a megjelenést, ha rosszul kerül fel. A szakember egyszerű, de hasznos praktikákat árul el a videóban, miközben egy látványos átalakítást is megmutat.

hirdetés

A sminkelés nincs életkorhoz kötve, a megfelelően elkészített makeup minden életszakaszban felfrissíti, felüdíti a megjelenést. Az idő múlásával azonban nem árt egy kicsit átalakítani a korábban bevált lépéseket, ugyanis ötven év felett már más sminktippek segíthetnek abban, hogy a kisugárzás és a vonzerő valóban kiteljesedjen.

Ahogy telnek az évek, egyre több apró barázda jelenik meg az arcbőrön. Bár a genetika és az életmód nagyban beleszól abba, hogy mikor jelentkeznek a ráncok, ötven felett már számos nő arcán észlelhetők a változások. Nem csak a bőr rugalmassága, a textúrája szintén változik az öregedéssel, ugyanis a hámréteg egyre szárazabbá, a felszíne pedig egyenetlenné válhat.

A kontúrok megereszkedése, valamint a bőr tapintásának, teltségének változása miatt mindenképpen célszerű megfogadni a szakember profi sminktippjeit. A korábban megszokott és bevált praktikákkal elkészített makeup könnyedén öregítheti a megjelenést. A videóban nem csak elmondja, meg is mutatja, hogy mire kell fokozottan figyelni ahhoz, hogy a smink fiatalos, ragyogó, friss külsőt eredményezzen. Egy modellen mutatja be a szuper tippeket, az átalakulás pedig szemmel látható.

 

Hasznos sminktippek 50 év felett

Az első és legfontosabb lépés a szakember szerint nem más, mint az arcbőr előkészítése. A szemeket sem szabad kihagyni ebből a folyamatból, hiszen ellenkező esetben a szemkörnyéki ráncok és a megereszkedett, petyhüdt bőrréteg miatt a szemsmink évekkel öregítheti a megjelenést, ahelyett, hogy üde hatást keltene.

Célszerű hidratálót, primert alkalmazni a sminkcuccok felkenése előtt, valamint mindenképpen érdemes egy pakolással, tapasszal vagy jéggel lehúzni a puffadást a szemek alól. A legtöbb praktika a sötét foltokat szintén halványítja, ezáltal máris fiatalosabbnak, üdébbnek hat az arc.

Ahogy az arcnak szüksége lehet a tónus egységesítésére, úgy a szemhéj is igényel némi korrekciót. Az évek múlásával a sötét karikák egyre feltűnőbbé válnak, ráadásul nem csupán a szemek alatt, a felső szemhéjon éppúgy nyomot hagynak. Első lépésként egy korrektor segítségével érdemes üdébb árnyalatot kölcsönözni a területnek.

 

A felső részre, a szemöldökvonal alá mindenképpen célszerű világos tónussal festeni. Ötven év felett a füstös szemsmink ugyanolyan jól mutat, ám ez nem jelenti azt, hogy a tekintet elbírja a temérdek feketét. Bátran lehet bronzos, bordós, barnás árnyalatokkal dolgozni. A legsötétebb szín inkább csak a szempillavonal felé kerüljön.

Sokan hagyják ki az egyik legfontosabb lépést, aminek következtében a megjelenés akár évekkel idősebbnek tűnhet. A szemsmink elkészítésekor szinte elkerülhetetlen, hogy a felesleg ne potyogjon a szem alá, vagy egy kissé ne kenődjön el a felvitt tónus. A felesleget mindenképpen fontos eltávolítani, amit akár egy szimpla fültisztítóval is meg lehet oldani.

A szemsmink elkészítéséhez a szemöldök formázása éppúgy szigorúan hozzátartozik. A szép ívnek és a kiemelésre használt diszkrét árnyalatnak köszönhetően abszolút fókuszba kerül a ragyogó tekintet, mindenképpen érdemes formázni és elrendezni a kusza szálakat. Ugyanez elmondható a szempilla festéséről is, ugyanis a hosszú, legyezőszerű pillák abszolút fiatalítják a megjelenést.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés