Egy nőies fazonválasztás és jól eltalált hajvágás olykor elegendő ahhoz, hogy felfrissüljön a megjelenés, az új stílus hatása akár még a sminkelés és az öltözködés terén is új lendületet adhat. Előtte-utána képeken mutatjuk, hogy milyen sokat jelent az előnyös fazon.

hirdetés

A hajvágás általában nagy lépés, már ha az ember nem csupán a hajvégeit szeretné felfrissíteni egy kicsit. Sokan hosszú távon is ragaszkodnak a jól bevált fazonhoz, márpedig időnként tényleg újító hatással bír a frizura átalakítása. A szimpla hajvágás ráadásul nem csak külsőleg, belsőleg is formál, a sikkes megjelenés jót tesz a léleknek és az önbizalomnak.

Persze mielőtt bárki nekiesne a papírvágó ollóval a hosszú tincseinek, mindenképpen érdemes szakember véleményét kikérni a témában, valamint mellőzni a sufnituning, otthoni fazonírozást.

Egyszerű hajvágás, látványos átalakulás: az új stílus nagyon betalált!

Az új mindig izgalmas és hívogató, ám egyúttal kissé riasztó is. Sokan azért nem mernek belevágni egy nagyobb volumenű hajvágásba, mert attól tartanak, utólag megbánják az új fazonválasztást, ebben az esetben pedig sokat kell várni arra, míg a szálak növekedésével visszanyerik a korábbi hajhosszt. Ezért fontos a jól átgondolt stílusváltás, ahogy azt szintén érdemes pontosan meghatározni a fodrásznak, hogy mennyit vághat a tincsekből. Így kevesebb az esélye annak, hogy csalódás és megbánás követi a frizuraváltást. Ezek a hölgyek nem riadtak meg a nagyobb átalakulástól sem, és sokkal nőiesebb, sikkesebb lett az összhatás!

A legtöbb esetben nem csupán a hajhossz és a frizura kialakítása változik meg. A lelapuló tincseknek nagyon jót tesz egy réteges, kissé kusza és játékos vágás, amely tartást ad a hajnak és határozottan megdobja a volument.

A drasztikus hajvágáshoz és a fazon teljes átalakításához nagy elhatározásra van szükség. Ám nem feltétlenül kell ultrarövidre váltani a hosszú fazont, sokszor egy kisebb fazonírozás is elegendő ahhoz, hogy felfrissüljön a megjelenés.

A már eleve rövid frizura esetén sokan lemondanak a stílusváltásról, hiszen azt gondolják, hogy rövidből nem lehet nagyot alkotni. Szerencsére a profi fodrászok kezében rengeteg szuper technika rejlik, amelyekkel egy szimpla bob is fantasztikusan feldobható. Egy efféle könnyed, mégis látványos újítást tényleg érdemes kipróbálni, hiszen az új külső nem lesz sokkolóan más, a tincsek tartása azonban sokkal nőiesebb, rendezettebb hatást kelt.

Sokszor nem is kell a teljes fazont átalakítani, elegendő egy csinos kis frufru, ami szépen keretezi az arcot. A homlokot keretező rövidke tincsek már kellő változást hoznak a fazont illetően, ami abszolút hatással van a kisugárzásra is.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés