Sokan nem is gondolnák, hogy a rövid bob fazonban mennyi lehetőség rejlik: egyenesen vagy elegáns hullámokba rendezve, illetve csatokkal díszítve egyaránt sokféleképpen viselhető. Pár kiegészítő segítségével igazán könnyű nőiesebbé és izgalmasabbá tenni. Greta Garbo loknijait érdemes ellesni!

hirdetés

Az őszi-téli frizuratrendek idén a múltba nyúlnak vissza, ismét divatosnak számít például a ’70-es évek frufruja, vagy a Bridget Bardot ihlette szélfútta konty. A rövid, bob fazonnal rendelkező hölgyeknek pedig érdemes Greta Garbótól inspirációt meríteni. A hollywoodi csillag neve garanciát jelent a kifinomult megjelenésre.

A színésznő mindig nőiesen elegáns volt, olyan időtálló darabok alkották ruhatárát, amelyek még ma is megállják a helyüket. Ez a frizurájára éppúgy igaz, hiszen a harmincas években viselt rövid haja most ugyanúgy frissnek hat.

Elegáns bob frizura, Greta Garbo stílusban

A rövid frizura szupersikkes, sokat fiatalíthat a viselőjén és a megfelelően kiválasztott fazon az egész megjelenést üdévé varázsolja. A vállig érő tincsek sosem számítottak kifejezetten fiús hajviseletnek, pár egyszerű trükkel pedig még nőiesebbé tehetőek. Ehhez most csak hajsütővasra, és pár csatra lesz szükséged.

Kezdésként a sütővas segítségével készíts loknikat, majd a videón látható módon tűzd fel a tincseket. Így nem ereszkednek meg, és sokkal tartósabb lesz a végeredmény. Ha ez kész, akkor lakkozd be az egészet, és szedd ki a csatokat. Hajkefével fésüld át a tincseket, majd oldalválasztékkal dobd fel a frizurádat, ami lágyabb esést ad a fürtöknek. A babahajakat kisebb fésűvel lapítsd le: a sűrű sörtéjű kefe fényessé teszi és rögzíti a hajszálakat, ha egy kevéske hajlakkot fújsz rá.

 

Pár apró kiegészítővel még nőiesebbé, divatosabbá teheted a megjelenésedet. Használhatsz csatokat, hajpántokat, vagy ha szeretnéd, akkor a frizura egy részét fel is tűzheted. Találsz pár ötletet a videóban, amelyekkel pár perc alatt változatosabbá teheted a hajviseletedet.

Kiemelt kép: Bettmann / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés