Olykor elég egy egyszerű, gyors hajvágás, és a felfrissítésre szoruló, lenőtt bobfazon máris új formában tündököl. Dúsabb tartást kap a frizura a fazonírozástól.

hirdetés

Egyszerű hajvágás, amitől megújul a lenőtt bobfazon

A bobfazon sokak számára macerásnak tűnik, hiszen a tincsek hamar elveszíthetik tartásukat, amint nőni kezd a haj, de valójában egy kevés frissítő vágás elegendő hozzá, hogy megújuljon a fazonkialakítás és ismét csodás tartást kapjon a frizura. Ráadásul a bob egyik előnye, hogy lenőtt változatában is nőies marad, a legtöbben például csak akkor kérnek újrafazonírozást, ha már lapossá, unalmassá válik a frizura. Ilyenkor sem kell nagy tuningra gondolni, egy-egy jól eltalált vágástechnikával letudható az átalakítás, ha a bob frissítése a cél.

A bobfazonok között számtalan izgalmas, nőies verzió található, a szakemberek egyre több formáját mutatják meg a méltán népszerű vágásnak. Ebből adódóan, amikor a tincsek elkezdenek lenőni, megnyúlni, nem kell megbarátkozni a lelapult látvánnyal. Na persze ez csak akkor igaz, ha az ember nem szeretné visszanöveszteni a hajhosszát.

Abban az esetben azonban, amennyiben izgalmas, új fazonra vágysz, nem kell hónapokat várni a fodrászlátogatás előtt. A lenőtt klasszikus bobból számos gyönyörű, hihetetlenül sikkes és dögös verziót lehet készíteni. Bár talán kissé meglepő, de a rövid haj esetén is igencsak széles a repertoár, mesés bobfazonok közül válogathatsz, ha felfrissítenéd a megjelenésedet.

Sokan a klasszikus formánál maradnak, és szimpla egyenes vágást kérnek, csak rövidebb változatban. Az efféle stílus könnyedén karbantartható, nem kell vele sokat bíbelődni a tükör előtt, ráadásul elegendő csak időnként vágni egy picit az aljából ahhoz, hogy mindig friss és egészséges legyen az összkép. Az egyenes vágást a legtöbben dögös loknikkal turbózzák fel, ebben a formában sokkal dúsabb hatást kelt a bobfrizura.

A bobstílusok esetén is lehet játszani a rétegekkel. Nem feltétlenül kell a felső tincseket ultrarövidre vágni, sokszor elegendő, ha a homlokot keretező szálak lesznek egy hangyányit rövidebbek a megszokottnál. Ilyenkor egyfajta hosszú frufruként funkcionálnak, ami nemcsak a sikkes összképhez járul hozzá, de a klasszikus fazon esését is modernizálja.

A bevállalósabbak természetesen kísérletezhetnek a menő frufrukkal is. A függönyfrufru például remekül passzol a bubble bobhoz, de a francia verzió mellett éppúgy fokozza a nőies összhatást, maximumon pörgeti a vonzerőt. Nem kell megijedni a rövidebb tincsektől, lenövés után sem rontják el a kifinomult, stílusos megjelenést.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés