Kicsi, kutyulós, de tényleg hatékonyan lép fel a stressz okozta bőrproblémák és a fáradtság nyomai ellen. A megújult Artistry Skin Nutrition™ Vitamin C+HA3 Napi Szérum erősebb, mint az elődje, hiszen kétszer annyi C-vitamin van benne, és nem csak az UV-sugárzás okozta károkat állítja helyre. Stresszes időszakban teszteltem, és már nagyon rövid idő alatt változást tapasztaltam a bőrömön.

hirdetés

A C-vitamin nélkülözhetetlen a szépségrutinból, különösen az őszi-téli szezonban, amikor a nyáron elszenvedett napkárosodás után még épp csak próbálja összekapni magát a bőrünk, de rögtön meg kell küzdenie a változékony, szeles, hűvös idő által kiváltott tünetekkel. Az aszkorbinsavat elsősorban belülről kell pótolni, hiszen a szervezet nem tudja előállítani, viszont nagyon sok élettani folyamatban szüksége van rá.

 

A hámréteg egészséges anyagcseréjét, méregtelenítését, valamint a kollagéntermelést és a sejtcserélődést is nagyban segíti az antioxidáns hatású C-vitamin, ám hiába dúskál benne az étrend, ha épp alulteljesít az immunrendszer, a nagy része annak a támogatására megy el, így a bőrben csak kevés hasznosul belőle. Stresszes, fáradt, kimerült időszakban bizony nem a bőrt fogja táplálni a szervezet, ezért ilyenkor nagyobb gondoskodást és törődést igényel.

Mit tud a megújult C-vitamin-szérum?

Megkaptuk kipróbálásra az Artistry Skin Nutrition™ Vitamin C+HA3 Napi Szérum elnevezésű kozmetikumát, ami egy összetett C-vitamin-tartalmú szérum, így széleskörűen óvja és javítja a bőr állapotát. Régóta szemeztem vele, végül egy igencsak sűrű héten vágtam bele a tesztelésébe, amikor a stressz, a kialvatlanság és az örökös rohangálás szinte napok alatt megtette hatását.

 

Nem szeretném lelombozni azokat, akik még távol állnak a bűvös negyventől, de sajnos tény, hogy a kerek számon túllépegetve már minden kilengés és hanyagság nyomot hagy a bőrön. Nem elég, hogy ilyenkor üt vissza minden bűn, amit korábban elkövettünk a bőrünk ellen, még a napi feszültség is pikk-pakk gondredőkhöz vezet.

Már érezhetően nehezebben regenerálódik az arcbőr a szmog- és napártalom után, és egy-egy stresszesebb időszak nem csak a pattanások kialakulását gyorsítja fel, hanem a hámréteg rugalmasságából is sokat elvesz. Én leginkább a bőröm vízháztartásán érzem, hogy kezd instabillá válni, elég egy fáradtabb hét ahhoz, hogy kiszáradjon és élettelenné váljon még a gondos hidratálás mellett is.

Az alkalmanként sötétebbnek és mélyebbnek tűnő mimikai ráncokat én csak gondredőknek nevezem, nálam általában a túlfeszített tempójú hónapokban jelentkeznek, de ha időben elcsípem őket és megfelelő támogatást nyújtok a bőrömnek, akkor még jelentősen finomíthatók, avagy nem rögzülnek be. A C-vitamin ilyenkor mindig nagy segítség, gyakran használok aszkorbinsavval dúsított szérumot, krémet. Persze nem árt, ha a bőr üdeségéért és feszességéért felelős hatóanyagok egy szuper erős kombinációt alkotnak.

Az Artistry Skin Nutrition™ megújult szérumja dupla annyi C-vitamint tartalmaz, mint az elődje, emellett különféle méretű hialuronsav-molekulákkal bombázza a kiszáradt, fáradt bőrt, az összetevők hatékonyságát és felszívódását pedig egy peptidkeverék támogatja.

 

A dobozban található szérumos üvegcse roppant kicsi, mindössze 12 ml-es. A fő esszenciát egy külön kis tégelyből kell áttölteni a peptidkeverékbe, amit nem igazán értek, hogy miért, talán így tartósabb, ha használat előtt külön tárolják őket. Nem szeretem a kutyulós kozmetikumokat, mert olykor felesleges körülményeskedésnek érzem az egészet, ráadásul így sem lett jóval több az üvegcse tartalma.

A bekevert szérum víztiszta, folyékony állagú, még a pipettás kiszerelés ellenére is könnyű túl sokat felvenni belőle, így a kence beosztását kissé nehézkesnek érzem. Az viszont nagyon jó, hogy nincs illata és nem hagy ragacsos filmréteget a bőrön, ráadásul a gélesebb állagú szérumokkal is könnyedén kombinálható. Az egyetlen hátránya, hogy icipici adag, így óvatoskodni kell vele, viszont egy-két cseppnyit is tökéletesen el lehet oszlatni az egész arcon.

Este és reggel is használom, mivel ebben a rohanós, kimerült, szeles őszi időszakban roppant száraz a bőröm, én elsőként tiszta hialuronsavat teszek fel, jól bemasszírozom, majd miután felszívódott, felkenem az Artistry szérumját. Már pár nap használat után érzékeltem némi változást, a bőrtónusom finomodott, üdébb képet mutatott az arcom, és puhább, teltebb, rugalmasabb lett a bőröm.

Egy hét után a sötét gondredők is halványodtak, nyilván nem fognak elmúlni egy szérumtól – ahhoz minimum varázspálca kellene –, de az nagyon jó eredmény, ha nem mélyülnek el és nem rögzülnek be. Bár gondosan kenegettem magamra a fényvédőt nyáron, sőt, most sem hagyom ki az arcápolási rutinomból, néhány napfolt, pigmentfolt azért befigyel nálam, pedig korábban sohasem volt jellemző a bőrömre a foltosodás. Egyelőre még csak alig láthatóan halványodtak, de ez érthető is, hiszen még csak egy hete használom az Artistry Skin Nutrition™ Vitamin C+HA3 Napi Szérum nevezetű készítményét.

 

Összességében elégedett vagyok vele, teszi a dolgát, látszik, hogy jól hasznosul a C-vitamin, még a stressz és fáradtság nyomait is elsimítja a bőrfelületen, de nyilván, ha valami ennyire jó, akkor az ember szereti használni, épp ezért nálam kissé hiányérzetet kelt, hogy ennyire kicsi a szuper hatóanyagokat tartalmazó üvegcse.

A C-vitamin szépségápolási hatóanyagként – például szérum formájában – is rendkívül sokoldalú, a hialuronsavval együtt remek bőrmegújító kombinációt alkot, pláne a hideg szezonban, amikor kevésbé ellenállóbb a hámréteg. A szabad gyökök romboló hatását kivédő aszkorbinsav és a bőr nedvességtartalmát, valamint vízmegtartó képességét feljavító hialuronsav minden korosztály számára jó alapot ad ahhoz, hogy egészségesen és sugárzóan ragyogjon az arcbőre. Ráadásul ez a kombó nem bőrtípusfüggő, bárki használhatja akár külön-külön vagy együtt bevetve.

A 12 ml-es termék 21 300 forintért kapható.

Kiemelt kép és cikkfotók: Getty Images.

Termékfotók: Artistry.

  • Megosztás:
hirdetés