Infravörös lézersugárral számos kedvező hatást lehet elérni a szépségápolás terén. A bőrfiatalításnak ugyanis nagy mestere a lágy lézer, amely a ráncokat és a bőrhibákat fájdalommentesen szünteti meg.

hirdetés

 

Többféle lézeres kezelés létezik napjainkban: a sebészeti lézert általában operációra használják, ám a soft lézer – más néven lágy lézer -, nem csak gyógyászati célból alkalmazható, hiszen a bőrfiatalítás terén is kiváló eredményeket ér el. A kezelés egy kis energiájú infravörös lézersugárral történik biztonságosan és fájdalommentesen. 

Mivel nem okoz sejtkárosodást, sőt elképesztően nagy sejtregeneráló erővel bír, így számos területen bevethető, többek között a kozmetika területén is. A kemény, sebészeti lézerrel ellentétben, nem alkalmas vágásra, avagy pont az ellenkezője érhető el vele: gyorsítja a sebek gyógyulását, fokozza a sejtek képződését és regenerációját.

Biztonságos bőrfiatalítás infravörös lézersugárral

A lágy lézeres kezelések nagy örömünkre a bőrgyógyászatban gyors és hatásos megoldást nyújtanak rengeteg olyan problémára, amikkel a kor előrehaladtával már csak nehezen lehet megküzdeni. Jól alkalmazható például ránctalanításra és lifting kezelésekre, így éveket fiatalíthat a bőr állapotán.

Ezeket a bőrhibákat gyógyítja a lágy lézer

Az olyan gyakori bőrbetegségek, mint az akné, az ekcéma és a rosacea is könnyebben leküzdhetőek a kezelés segítségével. Az infravörös fény jól alkalmazható rosszul gyógyuló sebek és hegszövetek gyógyítására, továbbá az övsömört és más, herpeszes betegségeket is képes orvosolni.

 

Amíg a krémekkel gyönyörűen kezelhetőek a száraz és vitaminhiányos felületek a felhámon, addig a sugarak a felszínnél mélyebbre hatolva – körülbelül 5 cm-re jutnak be a bőrbe -, fejtik ki hatásukat. Átmelegítik a szöveteket, ami így stimulálja az elasztin- és a kollagéntermelést. Ezáltal, mintegy bioelektromos katalizátorként működve, a lézer a bőrben robbanásszerűen felfokozza a fehérjeszintézist, és beindítja az öngyógyító és anyagcsere-folyamatokat.

Sejtszinten hat, vagyis képes helyreállítani a károsodott sejtek működőképes funkcióját. Javítja az oxigénellátást és a vérkeringést, valamint gyorsítja a sejtszaporodást. Továbbá hatékonyan csökkenti a gyulladásokat, az ödémákat, és a sérüléseket.

 

A lézerterápia nem okoz fájdalmat, így akár fiatalabb korban, gyermekeknél is alkalmazható betegségek, problémák enyhítésére. A folyamat teljesen érintésmentesen történik, tehát alkalmazásakor nem áll fenn sérülés- és fertőzésveszély. Az érzékeny bőr is könnyen befogadja a kezelést, mivel nem okoz allergiás reakciókat, vagy bármilyen más mellékhatást.

Ezekben az esetekben ne alkalmazzuk a lézeres kezeléseket:

  • Terhesség ideje alatt az alhasi tájakon és az ágyéki gerinc területén.
  • Ismeretlen eredetű lázas betegségek ideje alatt.
  • Rosszindulatú, daganatos betegségek esetében.
  • Az olyan endokrin szervek környékén, mint amilyen a pajzsmirigy, illetve a mellek területén.
  • Rákmegelőző állapotoknál, például festékes anyajegyen, vagy gombás bőrfelületen.

A lágy lézer fizikoterápiával jól kombinálható, illetve hatására a krónikusan szedett gyógyszerek mennyisége is csökkenthető. Az olyan arcfiatalító eljárásokkal együtt alkalmazva, mint a tű nélküli mezo- és a mágneses terápia, a dermaroller-kezelés vagy a rádiófrekvenciás arcfeszesítés, sokkal egészségesebb és simább bőrt eredményez.

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés