A kollagén mostanában nagyon népszerű hatóanyag, tulajdonképpen egy fehérjéről van szó, ami a szervezetben természetesen is jelen van, és többek között a kötőszövet, a bőr rugalmasságáért felelős.

A kollagénes krémek inkább a felszínen hatnak, mélyebbre csak kozmetikai kezeléssel lehet bejuttatni az anyagot. Szerencsére a kollagénhez természetes forrásból is hozzájuthatsz, ráadásul könnyen, hiszen tojás tényleg minden sarkon kapható, fehérjéje pedig épp a kollagéntől nyúlós.

Egyszerű ránctalanító pakolás

Télen különösen fontos, hogy a napi arcápolási rutin mellett hetente egyszer-kétszer többet is kapjon a bőr, hiszen a hideg, a szél és az iroda száraz levegője nagyon megterheli. Ilyenkor elég, ha havonta egyszer radírozod le a bőrödet.

Hozzávalók:

  • 1 tojásfehérje
  • 2 evőkanál tejszín

Külön-külön verd habbá a két összetevőt, majd keverd össze őket, és kend fel a megtisztított bőrre. Hogy ne csússzon le, feküdj hanyatt, amíg rajtad van, de tehetsz rá gézlapokat is. Ez az alappakolás minden bőrtípusra jó, zsíros bőrre is használhatod, a tejszíntől nem szaporodnak el a pattanások.

Pakolás száraz, repedezett bőrre

Ha a bőröd húzódik, kiszárad, és piros a tél miatt, akkor először is, itt egy remek tipp, de kipróbálhatod az avokádós-tojásfehérjés pakolást is.

Fél avokádót és a tojásfehérjét turmixold össze, és tedd fel a megtisztított bőrre, majd 20 perc múlva mosd le. Az avokádóban található olajok segítenek a kiszáradt bőrön, így az nem húzódik majd. Hetente egyszer nyugodtan használhatod ezt a pakolást.

  • Megosztás:
Címkék:
hirdetés