A szépségápolási trendek éppúgy folyamatosan változnak, ahogy a ruhadivat. Mindig van egy-egy felkapottabb kence vagy hatóanyag, amire sokan esküsznek, és emiatt valódi csodaszerként tekint rá a fél világ. Mindeközben sokan irtó furcsa technikákat is kipróbálnak szépségük megőrzéséért. Ezek a bizarr arckezelések azonban nem feltétlenül az általuk elérhető eredmény miatt meghökkentőek, maga a folyamat elképesztően abszurd.

hirdetés

A szépségért meg kell szenvedni, szokták mondani, ám azért vannak bizonyos határok, amiket nem biztos, hogy megéri átlépni a tökéletes megjelenés érdekében. Egyesek horribilis összegeket fizetnek azért, hogy a lehető legfurcsább arckezelések segítségével érjék el a hőn áhított hatást. Ki fizetne azért, hogy felpofozzák, vagy hogy felgyújtsák az arcát? Nos, bármilyen hihetetlen, tényleg van ilyen. Ezeket a kezeléseket senkinek nem ajánljuk, pláne nem otthon!

Ezek a bizarr arckezelések garantáltan rád hozzák a frászt!

Míg egyesek elkerülnék a csattanást, más fizet a pofonokért

Egy pofon igencsak fájdalmas tud lenni, mégis vannak, akik ezért még egy rakás pénzt is kifizetnek. Egy thai arckezelés során először finom paskolással haladnak végig az arcbőrön, ami fokozatosan erősödik, majd végül már igencsak erőteljes pofonokba torkollik. A háttere némileg logikus, a vérkeringés felpezsdítése a cél, amivel javulhat az arc kontúrja, ezzel pedig késleltethetők az esztétikailag zavaró ráncok.

 

Ahogy telik az idő, a mikrokeringés a dermális rétegekben valóban gyengül, ennek következtében pedig az oxigén-, valamint tápanyagszállítás egyaránt csökken. A bőröregedéshez ez nagyban hozzájárul, ám nincs olyan tanulmány, ami alátámasztaná, hogy pofozással ez a folyamat visszafordítható vagy lassítható lenne.

Ez az arckezelés nagyon égő, szó szerint

Bár nem konkrétan az arc kerül felgyújtásra, ez az eljárás elképesztően veszélyes. Egy alkohollal átitatott törölközőt helyeznek rá a bőrre, ami aztán lángra kap. Természetesen mielőtt kárt okozna a módszer, a tűz eloltásra kerül, így elvileg a folyamat nem elviselhetetlen, valamint nem hagy maga után égési sérüléseket. Minden bizonnyal ez a bizarr arckezelések közül az egyik legfélelmetesebb, bár azt állítják, hogy felgyorsítja a sejtek regenerálódását, ezzel pedig hatékonyan küzd a ráncok megjelenése ellen.

A tüzes kezelés helyett, ami aligha hatékony és sokkal inkább veszélyes, érdemes olyan hatóanyagokat, valamint eljárásokat keresni, melyek garantáltan biztonságos, és valóban látványos eredményt ígérnek. Egyes arcolajok, szérumok, valamint lézeres kezelések ténylegesen lassítják az öregedés folyamatát, de az egészséges életmód és átgondolt étrend legalább ennyit számít.

A LED fényterápia például számos bőrproblémára megoldást nyújthat, és biztonsággal alkalmazható. A fényenergiát elnyeli a bőr, ezáltal serkenthető a kollagéntermelés, és fokozni lehet a hatóanyagok felszívódását.

A madárürülékes pakolás minden bizonnyal az egyik legbizarrabb az arcmaszkok között

Ha egy madár ürüléke köt ki a ruhádon, az elvileg szerencsét hoz. Egy rendkívül bizarr japán kezelés szerint abban az esetben, ha az arcodon landol, ragyogóan üde és sima arcbőr lesz a végeredmény. A csalogány ürülékét összegyűjtik, majd ezt krémekkel összekeverve viszik fel a bőrre, ami hiperpigmentáció ellen különösen hatásos, valamint hámlasztóként éppúgy szuperül működik.

Elvileg még Victoria Beckham is kipróbálta ezt a furcsa arckezelést, ám mi sokkal inkább ajánljuk a megfelelő hámlasztók beiktatását a napi rutinba. Pigmentfoltok ellen csakugyan számos, bizonyítottan hatékony összetevő létezik, így senkinek nem muszáj a madárürülékre ráfanyalodnia.

Piócákkal bármi orvosolható, még az öregedés is?

Korábban, amikor az orvostudomány még nem volt ennyire fejlett és naprakész, szinte mindenre a pióca volt a gyógyír. Nem is véletlen hát, hogy létezik piócás arckezelés. A folyamat azonban korántsem ennyire egyszerű, és sokkal bizarrabb, mint amilyennek elsőre hangzik. A piócákat a test más területeire viszik fel, majd amikor megteltek vérrel, ezt kivonják belőlük, végül pakolásként felkenik az arcbőrre. Aki ezt a furcsa kezelést bevállalja, rugalmasabb, simább és élettel telibb arcbőrrel távozik a szalonból.

Bár állítólag Miranda Kerr is a bizarr piócás arckezelés rajongója, valószínűleg sokak számára egy kicsit sem vonzó opció ez az eljárás. Sokkal inkább érdemes kipróbálni akár otthon elkészíthető, szuper összetevőkből álló arcpakolásokat, amelyek kellemetlenségek nélkül frissítik fel, illetve vitalizálják a hámréteget.

A kígyóktól még a ráncok is megijednek?

A kígyóméreg bizonyos egyedek esetén még halálos is lehet, ám a kezelés elvileg maximálisan biztonságos. A bizarr folyamat során a méreg bénító hatását kihasználva botoxra hajazó hatást érnek el, tehát az arcbőr sokkal feszesebbé válik, eltűnnek a ráncok és halványulnak az öregedés jelei. Alapvetően nem is a tűvel történő kezelés okozza a problémát, a befecskendezett méreganyag az, ami sokaknál kiveri a biztosítékot.

Persze, nem lepődünk meg ezen, hiszen ma már drogériákban is kapható méhméreg tartalmú bőrfiatalító toner, szérum és arckrém, ám valószínűleg azért nem árt elvégezni egy allergiatesztet a használatuk előtt.

Nem csak arckezelés formájában népszerű a sziszegős állat. Ritka az, ha valaki nem fél a kígyóktól, ám mégis vannak, akik fizetnek azért, hogy közvetlen közelről megismerkedjenek a rémisztő hüllőkkel. Persze nem a fóbia elűzése a cél, ebben az esetben egy fantasztikus masszázs részese lehet a bevállalós vendég, akinek a hátára helyezett kígyók állítólag csökkentik az izomfájdalmát.

A cikkben említett bizarr arckezelések hatásfokáról viszonylag keveset tudni, de az biztos, hogy semmiképp sem ajánlottak otthoni, DIY-technikával elvégezve. Az általuk ígért látványos eredmények elérhetők észszerű módszerekkel is, csupán a megfelelő hatóanyagokra, technológiákra van szükség, valamint elképesztően sokat jelent az egészséges életmód, és egy jól átgondolt étrend követése.

A professzionális arckezeléseket minden esetben képzett szakemberek végzik, ezért nem árt elkerülni azokat az ajánlatokat, amelyeknél ez a feltétel nem adott.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés