A rádiófrekvencia energiáját már hosszú évek óta használják különböző orvosi eljárások során, azonban bőrszerkezet-javító hatásának köszönhetően mára a szépségiparban is elterjedtté vált. A rádiófrekvenciás kezelés ráadásul nem csupán az arcbőrön alkalmazható, a test más területein is bevethető a tökéletes forma elérésének érdekében.

hirdetés

A bőr az idő múlásával folyamatosan veszít rugalmasságából, hiszen az irharétegben található fibroblasztok aktivitása csökken, ezáltal pedig egyre kevesebb kollagén termelődik. A ráncok megjelenése sokak számára aggasztó problémát jelent, de számos fantasztikus megoldás áll a nők rendelkezésére, hogy a bőr feszességét és ragyogását megőrizzék, az öregedés folyamatát lassítsák. Kipróbálhatják a különleges otthoni arcmasszázst, válogathatnak a természetes olajok között, bevethetik a fantasztikus arcmaszkokat, amelyek nemcsak a bőrüket, de a lelküket is ápolják. Ha inkább kozmetikusra bíznák a munkát, a peptides arckezeléssel is fantasztikus eredményeket érhetnek el.

Radikálisabb megoldások között a különböző plasztikai sebészeti beavatkozások találhatók, mint például a szemhéjplasztika, de a test más területeinek feszessége is javítható műtéti beavatkozás útján. Azonban nem feltétlenül szükséges kés alá feküdni, sőt a tű gondolatával sem kell megbarátkozni még akkor sem, ha igazán látványos hatást szeretnénk elérni.

A rádiófrekvenciás kezelés fájdalommentes megoldás a feszesebb bőrért

A rádiófrekvencia hőt generál, így felmelegíti a fibroblaszt sejteket, amik ezáltal pedig serkentik a kollagéntermelődést. A bőrszerkezet-javító eljárás során a szövetek újjáformálódnak, így a bőrszerkezet jelentősen fiatalosabbá, feszesebbé, tónusosabbá válik.

Az idő múlásával nem csupán a bőr változik, szerencsére a kozmetikai ipar is egyre fejlettebbé válik. Több típusát is megkülönböztethetjük ennek a bőrregeneráló eljárásnak: létezik monopoláris, bipoláris, sőt tripoláris rádiófrekvenciás kezelés is. Ezek az elnevezések mind a használt technológia egyes generációit takarják.

A monopoláris, vagyis egypólusú berendezések még képesek enyhébb fájdalmakat okozni, sőt, a kezelések nyoma nemritkán látható marad a bőrön is közvetlenül az eljárás után, hiszen jelentős teljesítményre van szükség a cél eléréséhez. A második generációs, bipoláris berendezések esetén már a korábbi problémákkal nem találkozhatunk, általuk egy sokkal hatékonyabb és valóban fájdalommentes kezelésre számíthatunk.

A harmadik generációs, tripoláris rendszer fejlesztése pedig még komfortosabbá tette a már egyébként is jóleső beavatkozást. Ha valaki rászánja magát a rádiófrekvenciás kezelésre, mindenképp érdeklődjön, hogy melyik típusú berendezést alkalmazzák az adott helyen.

 

Egy rádiófrekvenciás kezelés átlagosan 20-30 percig tart, a szükséges alkalmak számát pedig befolyásolja a bőr aktuális állapota és az elérni kívánt eredmény is, de hozzávetőleg 6-10 beavatkozás indokolt a ragyogóan feszes és rugalmas megjelenéshez.

A rádiófrekvenciás kezelés nem csupán a ráncok megelőzésében és elsimításában hoz fantasztikus és látványos javulást, de a hirtelen fogyás következtében kialakuló megereszkedett bőr visszahúzódását is elősegíti a hason, a karokon, a fenéktájékon és a combon egyaránt. Sőt mi több, az edzésnek és diétának makacsul ellenálló zsírpárnákkal is felveszi a harcot.

 

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés