A marula olaj igen értékes és kedvelt alapanyag a bőrápolásban, önmagában vagy kozmetikai termékek összetevőjeként is gyakran alkalmazzák. Az olajat a Namíbiában és Dél-Afrikában őshonos marula fa gyümölcsének magjából nyerik ki hidegsajtolással, amit májusban szüretelnek, kézzel.

hirdetés

A marula több antioxidánst tartalmaz, mint az argánolaj

A fát és ehető termését a helyiek szentként tisztelik, magas tápanyagértéke miatt gyógyászati és étkezési célokra is használják. A marula olaj igazi luxustermék, hiszen az argánolajnál 60%-al több antioxidánst tartalmaz, így jelentős mértékben hozzájárul a bőrsejtek védelméhez a szabad gyökökkel szemben. Serkenti a kollagéntermelést, segíti a bőr vízháztartásának megőrzését, így feszessé, selymessé, puhává varázsolja azt.

Számottevő C- és E-vitamin található benne, de esszenciális zsírsavakban, olajsavban és linolsavban is nagyon gazdag. Hozzájárul a bőr kötőszövetének rugalmasságához, így striák, terhességi csíkok megelőzésére és kezelésére kifejezetten alkalmas. Antibakteriális és nyugtató hatású, így a gyulladásos bőrbetegségek, pattanások, és az utánuk maradó foltok ápolásában is eredményes. Védi a bőrt a káros UV-sugarakkal szemben, így nappal érdemes lehet a hidratálóba belekeverni.

Könnyű felszívódású, nem tömíti el a pórusokat, így minden bőrtípus számára ajánlott a használata. Enyhén nedves arcbőrön, beleértve a szemkörnyéket is, néhány csepp olajat oszlass el, akár naponta, és alaposan masszírozd be a bőrbe. Nemcsak arcon, de a test többi részén is érdemes kipróbálni, sőt a körmök és a haj ápolásában is jeleskedik. Az ára elég borsos, 3000-4000 forint között mozog/30 ml, viszont sokáig elég, így megéri beruházni rá.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés