A letisztult esküvői ruha nem jelent egyet a snassz megjelenéssel, könnyed vonalvezetése és kifinomult díszítése miatt a hírességek is gyakran választják a nagy napra.

hirdetés

Bár minden menyasszonynak más az ízlése, a tavaszi és nyári esküvők alkalmával igencsak népszerűvé válnak a könnyed, lágy esésű, egyszerű vonalvezetésű fazonok, melyek között éppúgy megtalálhatók a nyitottabb felsőrészű, díszesebb dekoltázsú vagy hátul kivágott kreációk.

A letisztult szabású esküvői ruha korántsem unalmas, az efféle fazonmegoldások a hírességek figyelmét is gyakran megragadják. Noha ők általában grandiózus álomesküvőben gondolkodnak, a lenyűgöző hatást olykor nem a csillogásban és a nagy flancban mérik, legalábbis a megjelenésüket, öltözéküket illetően. Igaz, többnyire drága dizájnerruhákban jelennek meg az oltár előtt, a fazonválasztás terén remek inspirációkkal szolgálhatnak.

3 gyönyörű, letisztult esküvői ruha: csodásan mutattak bennük a hírességek

Ha még a ruhaválasztás előtt állsz, érdemes több helyről begyűjteni az inspirációszikrákat, melyek segítenek abban, hogy egyre élesebben kirajzolódjon előtted az áhított fazon. Nemcsak magazin- és katalógusfotók lendíthetnek nagyot a fantáziádon, a hozzád illő stílus megtalálásában szó szerint minden apró részlet támogatást nyújthat.

Bár feltehetően nem haute couture divatházak kollekcióiból fogsz szelektálni, a szabásvonalak terén sok apró ötlettel szolgálhatnak, ezért érdemes olyan hírességek esküvői öltözékét is szemrevételezni, akik nemrég kötöttek házasságot.

Szinte biztos, hogy a ruhájuk nemcsak a személyes stílusuknak, hanem az aktuális divatnak is megfelelt, a neves márkák menyasszonyi kreációi pedig mindig nagy hatást gyakorolnak az esküvői szalonok kínálatára.

Amennyiben egy letisztult vonalú, könnyed esküvői ruha az elképzelésed, de még nem pontosítottad magadban, hogy milyen legyen a fazon, az alábbi három ruhaköltemény nagy adag ihlettel szolgálhat.

Ránija jordán királyné lánya csodaszép ruhában ment férjhez

Iman hercegnő és Jameel Alexander Thermiotis idén márciusban mondták ki egymásnak a boldogító igent. A családtagok és barátok körében megtartott esküvőn Ránija jordán királyné idősebbik lánya egy visszafogott, kifinomultan elegáns Dior ruhában jelent meg, amelyet csak néhány csipkebetét díszített a dekoltázsnál, illetve a mandzsettáknál.

A magasított nyakrész és a hosszú ujjmegoldás ellenére is olyan könnyed ez a hófehér, előkelően letisztult darab, mint a simogató tavaszi szellő. A lágy esésű kreációt egy tiarával ékesített hosszú csipkefátyollal egészítették ki.

A gyönyörű modell, Axente Vanessa magyar tervezőtől választott

Axente Vanessa tavaly július 16-án házasodott össze Rahil Guptával. A világhírű magyar modell egy letisztult vonalú Daalarna ruhát választott a nagy nap alkalmából, amit Benes Anita tervezett. A Daalarna kollekcióiban visszatérő díszítőelem a finom csipke, amely különféle stílusokban jelenik meg a kreációkon.

Vanessa kérésére csak a felsőrész díszes, a szoknya kifejezetten lágy esésű, légiesen könnyed. A ruha különlegessége, hogy a magasított nyakrész ellenére a dekoltázs nem teljesen fedett, a sejtelmes kivágást áttetsző anyagra varrt csipkevirágok ölelik körbe. A zsebes szoknya kényelmes megoldás, az átlátszó hátrészen pedig gombsor fut végig.

Nicola Peltz egyszerű ruháját a hatalmas uszály és a hosszú fátyol tette izgalmassá

Nicola Peltz és Brooklyn Beckham 2022. április 9-én megtartott esküvője nagy visszhangot keltett, szinte mindenki arról beszélt, posztolt és cikkezett, hogy a gyönyörű és stílusos színésznő és Victoria, valamint David Beckham fia hogyan, milyen körülmények között keltek egybe.

Bár sokan azt gondolták, hogy a divattervezőként is tevékenykedő, leendő anyósának, Victoria Beckhamnek valamely kreációjában jelenik majd meg az esküvőn az ifjú ara, Nicola elképzeléseit azonban a Valentino divatház valósította meg, melynek alakkövető, derékban szűkített haute couture darabját a lágyan ringatózó hosszú uszály emeli igazán előkelő szintre.

Az egyszerű ruhaszabás eleganciáját nemcsak a finom anyagválasztás, hanem a mesterien kidolgozott, csipkeszegélyes maxifátyol, valamint a csipkés, áttetsző kesztyű egyaránt tovább fokozza.

Ha egy letisztult esküvői ruha az álmod, ezek a részletmegoldások olyan inspirációszikrákkal szolgálhatnak, melyek segíthetnek megtalálni a számodra tökéletes fazont. Bár ezek a hírességek más-más stílusú és szabású ruhában mentek férjhez, a visszafogottan elegáns, letisztult sikk mindegyikük esetében mérvadó volt a ruhaválasztásnál.

Kiemelt kép: Iman hercegnő és Jameel Alexander Thermiotis/Handout/Jordanian Royal Court/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés