A tökéletes menyasszonyi ruha megtalálása nem egyszerű feladat, a kör azonban igencsak leszűkül, ha hosszú ujjú változatra van szükség. Az őszi-téli szezonban, de még kora tavasszal is a zártabb szabások vannak porondon, amelyek legalább annyira kifinomultak és csinosak lehetnek, mint a kivágott, pánt nélküli kreációk. Noha a repertoár kisebb, a lehetőségek tárháza még így is nagy, számos fazon- és anyagváltozat fellelhető a kínálatban. Mutatjuk, melyek az idei őszi-téli, valamint kora tavaszi időszak legnépszerűbb, legnőiesebb esküvői ruhái.

hirdetés

Számos nőnek már egészen kislánykorától kezdve van egy elképzelése az esküvőjével kapcsolatban, sokan még a ruhájuk fazonját és anyagát is korán megálmodják. Az évek múlása azonban jelentősen beleszólhat a dédelgetett tervekbe. Az esküvői trendek éppen úgy változnak, mint az utcai divat, éppen ezért minden szezonban más és más stílusok dominálnak. Noha nem feltétlenül kell igazodni az aktuális divatirányzatokhoz, az üzletek és kölcsönzők kínálata leginkább az aktuálisan sikkes darabokat vonultatja fel.

Miközben sokáig a nyári időszak volt a legnépszerűbb, manapság már az őszi-téli esküvők is egyre megszokottabbá válnak. Való igaz, hogy még mindig a meleg hónapokban tartják a legtöbben a nagy napot, azonban a hideg sokak számára nem akadály. Ennek a szezonnak is megvan a maga szépsége, hangulata, a színes, őszi falevelek de a téli hóesés éppúgy romantikus, emlékezetes pillanatokat teremt. A ruhaválasztásnál mindenképpen figyelembe kell venni, hogy milyen időjárásra lehet számítani az esküvő időpontjában.

Kép: Getty Images.

 

A hosszú ujjú menyasszonyi ruha telitalálat a szezonban

Bár sokan döntenek úgy, hogy az őszi-téli esküvőre is rövid, esetleg pánt nélküli vagy ejtett vállú kreációt választanak, és inkább egy boleróval vagy bundával viselik azt, a hosszú ujjú darabok éppen olyan nőiesek és kifinomultak lehetnek. Az esküvői trendek elképesztően csinos darabokkal szolgálnak.

Sejtelmes, átlátszó ruhák

A hosszú ujjú ruhák sokat takarnak, azonban kellőképpen sejtelmesek lehetnek a megfelelő megoldással. Amennyiben a kifinomult nőiesség hangsúlyozása a cél, az áttetsző, finom anyagok tökéletesen meghozzák a várt hatást. Manapság elképesztően divatosak ezek a ruhadarabok, melyek bármilyen fazonban jól mutatnak. Leginkább a felsőrész az, ami hangsúlyossá válik, ahogy a ruhán átsejlik a bőrtónus.

Legyen szó sellőszabású, vagy éppen hercegnős kialakításról, afinom elegancia mindenképp megvalósul. Ezeknél a kreációknál érdemes odafigyelni arra, hogy az átlátszó anyag árnyalata passzoljon a bőr színéhez, hiszen nagyon furcsán hat, ha sokkal sötétebbet választ az ember lánya.

Képek: Atilano Garcia/SOPA Images/LightRocket via Getty Images/Getty Images.

 

Képek: Atilano Garcia/SOPA Images/LightRocket via Getty Images/Getty Images.

 

Képek: Atilano Garcia/SOPA Images/LightRocket via Getty Images/Getty Images.

 

Puffos ujjak

Ha már hosszú ujjú ruhára esik a választás, nem árt kihasználni a fazon adta lehetőségeket. A romantikus puffos ujjak elképesztően csinossá formálják a sziluettet, különlegessé teszik a menyasszonyi ruhát. Fókuszba helyezik a karcsú derékvonalat, miközben maga az ujjszabás is kellőképpen hangsúlyt kap.

Képek: Atilano Garcia/SOPA Images/LightRocket via Getty Images/Getty Images.

 

Csipke minden mennyiségben

A csipke határozottan az egyik legromantikusabb anyag, amiből menyasszonyi ruha készülhet. Elképesztően gyönyörű eredményt kínál, különlegesebbnél különlegesebb megoldásokra ad lehetőséget. Igazán egyedi külsőt kölcsönöz, hiszen a ruha kidolgozástól függően eltérő összképet teremthet.

Képek: Atilano Garcia/SOPA Images/LightRocket via Getty Images/Getty Images.

 

Kép: Atilano Garcia/SOPA Images/LightRocket via Getty Images/Getty Images.

 

A letisztult, egyszerű darabokkal sem lehet hibázni

Mondhatjuk, hogy a klasszikus, letisztult fazonok és anyagok a biztonsági zónán belül mozognak. Ezek a menyasszonyi ruhák abszolút telitalálatok, a finom, légies megjelenéssel soha nem lehet hibázni. Legyen szó bármilyen stílusú esküvőről, ezek az örökzöld kreációk remek szolgálatot tesznek, ráadásul a könnyed fazonok rendkívül trendivé váltak az elmúlt időszakban. A vállszabással sokat lehet trükközni, a szélesített varrás keskenyebbnek mutatja a derékvonalat, de az ujjhossz szintén sokat nyom a latban.

Képek: Atilano Garcia/SOPA Images/LightRocket via Getty Images/Getty Images.

 

A félvállas kreációk egészen különlegesek

Annak, aki tartózkodik a hosszú ujjú kreációktól, mégis őszi vagy éppen téli esküvőt szervez, mindenképpen érdemes adnia egy esélyt a félvállas daraboknak. Ezek a menyasszonyi ruhák jelentik az arany középutat az ejtett vállú és a hosszú ujjú fazonok között. Elképesztően különlegesek és csinosak, kifinomult, mégis modern menyasszonyok számára abszolút jó választásnak bizonyulnak.

Képek: Atilano Garcia/SOPA Images/LightRocket via Getty Images/Getty Images.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkfotók: Atilano Garcia/SOPA Images/LightRocket via Getty Images/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés