A sztáresküvők általában bőkezűen adagolják a pompát, a díszítéssel sem fukarkodnak a hírességek. A flancot és a látványt illetően nem ismernek határokat, így gyakran megszaladnak a költségek. A menyasszonyi ruha sok esetben egyedi tervek alapján, külön méretre szabva készül valamely neves divatház műhelyében, a tervező pedig nem pironkodik, ha nagy összeget kell elkérnie, hiszen egy couture kreáció elkészítése időigényes feladat, a díszítések például kézi kidolgozással, öltésről öltésre kerülnek a helyükre. Sokan talán azt gondolják, hogy a legdrágább esküvői ruha a brit királyi családhoz köthető, ám már most eláruljuk, hogy Katalin hercegnéé még kifejezetten olcsó darabnak számít.

hirdetés

A látványos, hetedhét országra szóló esküvők legtöbb figyelmet kapó fókuszpontja a menyasszonyi ruha, hiszen elsősorban mindeki arra kíváncsi, mit visel az ara. Így nem csoda, hogy a couture divatházak között óriási verseny alakult ki a híresebbnél híresebb kliensekért. A legtöbb menyegző után részletes fotók jelennek meg az újságokban, ezért egy-egy darabra még évek múlva is emlékezni fognak az olvasók.

Ha a ruha nagy népszerűségre és hírnévre tesz szert, általában még évek múltán inspirálja az arákat, ezért a tervezők valóságos divathullámot indítanak el az adott darabbal. Így volt ez például Grace Kelly menyegzője után is, a monacói hercegné derékhangsúlyos csipkekreációt viselt, amiből aztán sokan merítettek ihletet. Katalin hercegné menyasszonyi dressze szintén számtalan formában bukkant fel a szalonok kínálatában, hiszen a világ minden táján nagy figyelmet kapott az esküvője.

A legdrágább menyasszonyi ruha, ami sokakat inspirált

Ám az egyedi ruhákat nem adják ingyen, a több méternyi különleges kelmék, kézi hímzések, csillogó gyöngyök és kövek ára ugyancsak magas. Nem beszélve a több hónapig elhúzódó készítési folyamatról, amely magas szintű szabászati és varrási eljárásokat kíván. Egy-egy fázison több mesterszakember dolgozik, ezért nem csoda, hogy az ilyen egyedi kreációkért egy kisebb vagyont elkérnek a divatházak.

Amal Clooney

Amal Clooney 2014-ben ment férjhez George Clooney-hoz. Egy Oscar de la Renta ruhát választott az esküvőjére, amit csipkedíszítés és hozzá passzoló fátyol egészített ki. A kreáció ára 380 000 dollár volt. A másik különlegesség, hogy ez volt az utolsó ruhaköltemény, amit a divattervező a halála előtt alkotott, így még inkább felértékelődött az ára az elmúlt évek során. Amal ruháját egy ideig az Oscar de la Renta-kiállításon lehetett megtekinteni New Yorkban.

Chiara Ferragni

Az olasz divatblogger 2018-ban házasodott össze az olasz rapperrel, Fedezzel. A pompás ceremónián volt minden, majdnem egy hétig ünnepeltek az olaszországi Noto városában. Chiara egy Christian Dior ruhában mondta ki az igent, a csipkés darab csodásan passzolt hozzá, ám volt egy trükkje. Egy csipkeoverall volt, amit a Dior tervezője hatalmas tüllszoknyával egészített ki. A kreáció ára 420 000 dollár volt, és hat hónapba telt az elkészítése. Az est folyamán kétszer is ruhát cserélt, először egy ikonokkal díszített tüllruhát, majd egy minit kapott fel.

Katalin hercegné

Katalin hercegné menyasszonyi ruhájára mindenki kíváncsi volt. A ruhát végül Sarah Burton álmodta meg, aki az Alexander McQueen divatháznak a tervezője. Katalin visszafogott csipkeruhát viselt, ami tökéletesen passzolt karcsú alakjához. Az általa választott fazon hasonlít kissé Grace Kelly ruhájára, ám utóbbiból is sokan merítettek ihletet. A kreáció 434 000 dollárt ért 2011-ben.

Kim Kardashian

Kim Kardashian 2014-ben, Franciaországban házasodott össze Kanye West rapperrel. A divatőrült Kim egy Givenchy ruhát viselt, amiért 500 ezer dollárt csengetett ki. Az ikonikus darab annyira letisztult és elegáns volt, hogy beírta magát a divattörténelembe. Hosszú ujjakkal, uszállyal és fátyollal egészült ki, a csipke pedig igazán fejedelmivé tette Kim megjelenését.

Victoria Swarovski

Victoria Swarovski vezetékneve nem véletlenül egyezik meg a híres ékszermárkával, mivel a családja tulajdonában van a gyönyörű kristály ékszereket gyártó cég. Ennek megfelelően Victoria ruháját is kristályok díszítették, összesen 500 ezer darab kapott helyet a ruháján, aminek az értéke így kereken egymillió dollár volt.

Priyanka Chopra

Az egykori szépségkirálynő különleges szertartás keretein belül ment férjhez. Előkerültek az indiai hagyományok, de a divatnak is jutott hely, így Priyanka egy csipkés Ralph Lauren darabban mondta ki az igent, ami kétmillió dollárba került. Érdekesség, hogy eddig összesen csak négy alkalommal készített az amerikai dizájner menyasszonyi ruhát, ez volt a negyedik.

Serena Williams

A képzeletbeli dobogó legfelső fokára az amerikai teniszcsillag, Serena Willams állhat fel. A Sarah Burton által tervezett Alexander McQueen ruha ára három és fél millió dollár volt. Rengeteg anyagmennyiségből készült, klasszikus volt a szabása és még egy köpeny is kiegészítette. Bár ezzel a kreációval is simán csúcsot döntött, azért az est folyamán még kétszer átöltözött Serena.

 

Kiemelt kép: Samir Hussein  / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés