A Daalarna idén mindenkinek kedvez, a márka ugyanis a mesébe illő klasszikus esküvői ruhák mellett egy luxuskollekcióval is készült. Benes Anita mindig tud meglepetéseket okozni, ezúttal azonban tényleg magasra tette azt a bizonyos lécet.

hirdetés

Visszatértek a klasszikus Daalarna fazonok: gyönyörű az Illusion kollekció

A Daalarna legújabb kollekciójában központi szerepet kapnak a strukturált tervezői megoldások, valamint a csillogás és az illúzió – mindez ráadásul nemcsak a ruhákon érhető tetten, hanem a fotózás helyszínéül választott W Budapest különleges belsőépítészeti megoldásaiban is megnyilvánul.

– Az ILLUSION kollekcióval tulajdonképpen visszanyúltunk azokhoz a klasszikus Daalarna fazonokhoz, amelyekkel a márka 2002-es létrehozásakor ismertté váltunk, és újraértelmeztük őket a mai korra – meséli Benes Anita.

– Az egyik ilyen látványos visszatérés a strukturált és alakformáló esküvői ruhák erőteljesebb megjelenítése az új kollekcióban a korábbi évekhez képest. Tervezőként mindig is rajongtam a fűzőért, szerintem csodálatosan ki lehet emelni a segítségével a nőies idomokat, és hangsúlyozni a menyasszonyok romantikus stílusát. Azok számára pedig, akinek a karcsúsítás és az alakformálás ugyan nem célja egy ilyen darabbal, de beleszerettek a formavilágba, izgalmas fűzőszerű megoldásokat álmodtunk meg például gyöngyözött csipkéből, amelyek a klasszikus korzett illúzióját keltik, de egy sokkal felszabadultabb, kényelmesebb érzettel párosulnak – mondta a tervező.

 

Benes Anita szeme előtt a régi filmek, Grace Kelly és Brigitte Bardot emlékezetes ruhái lebegtek a tervezésnél, szerette volna kicsit megidézni általuk az ötvenes és hatvanas évek nőies divatját. Úgy véli, hogy az ilyen típusú esküvői ruhák készítésekor jön igazán jól az a magas szakképzettséggel rendelkező varrodai és kézműves csapat, amely a Daalarna budapesti bázisán évek óta tökéletesen megvalósítja a legbonyolultabb szabásmintákat is.

– Az ilyen típusú, az alakot tökéletesen követő ruháknál egy-két centinek is óriási jelentősége van, nagyon magas szakértelem és precíz technológia szükséges az elkészítésükhöz, de ugyanilyen sok múlik a minőségi alapanyagokon. Büszke vagyok arra, hogy a Daalarnánál ez sem jelent problémát a csapatunknak.

Az új ILLUSION kollekció több olyan esküvői ruhát is tartalmaz, ahol az illúziótüll játékos megoldásai állnak a fókuszban, de a mostanában nagyon erőteljes trendként jelen levő csillogó alapanyagok és halternyakas megoldások szintén jelen vannak a kollekcióban.

– Imádom az illúziótüll illúzióját, amelynek segítségével például egy merész, pánt nélküli ruha hatását tudjuk kelteni, miközben ez a közelről is alig észrevehető alapanyag az extra tartással magabiztosságot kölcsönöz a viselőjének. De ugyanígy nagy kedvencem a halternyak, amely azáltal, hogy szabadon hagyja a vállakat, de egy magasan záródó nyakkal végződik, egy szexi, mégis visszafogott megoldást jelent azoknak a menyasszonyoknak, akik nem szeretnék kiemelni a nagy napon a dekoltázsukat.

Mesébe illő luxuskollekció: Atelier by Daalarna

Az Atelier by Daalarna a márka új, exkluzív vonala, amelyre a legkülönlegesebb alapanyagok, a legdrágább olasz és francia haute couture csipkék használata, a rengeteg kézimunka és a nagyvonalú anyaghasználat a jellemző. A Daalarna új vonalának első kollekciója a WHITE SWAN nevet viseli, a kampányképek pedig a W Budapest különleges fekete E-WOW lakosztályában készültek.

 

– A haute couture szabászat ma már egy feledésbe merülő szakmának számít nemcsak Magyarországon, de a világ divatfővárosaiban is. Nagyon kevés varrónő és márka műveli napjainkban igazán magas szinten ezt a művészetet, pedig régen még ezzel a szakértelemmel váltak világhírűvé és vágyottá a divatházak – meséli a tervező.

Benes Anita a vásárlói igényekre reagálva szeretett volna egy olyan új vonalat alternatívaként létrehozni a már meglévő klasszikus Daalarna brand kiegészítéseképpen, amelynek elkészítése során maximálisan kiélheti a művészi szabadságát, és nem befolyásolja a végeredményben, hogy az adott esküvői ruha befér-e egy bizonyos árkategóriába.

A standard Daalarna kollekciókhoz képest látványosabb, merészebb, igazi statement darabok találhatók a kollekcióban, illetve még nagyobb hangsúlyt kap a kézművesség, a kézzel felvarrt és egyedivé tett részletek. A WHITE SWAN a legdrágább, legexkluzívabb francia és olasz haute couture csipkék felhasználásával készült, ráadásul három-négyszer annyi alapanyag van egy ruhában, mint a klasszikus kollekciókban.

Az új WHITE SWAN luxuskollekció nyolc különleges darabból áll, amelyek egytől egyig a hollywoodi glamour aranykorát idézik meg. Ez a klasszikus haute couture életérzés manapság fényűző királyi és sztáresküvőkön érhető a leginkább tetten.

Képek: Éva Papp & Zoltán Schneider/Daalarna.

Forrás: Daalarna.

  • Megosztás:
hirdetés