Idén 20 éves a Daalarna, a különleges alkalmat pedig egy izgalmas bemutatóval ünnepelte a magyar márka. A jubileumi divatshow kifutóján debütáltak a legújabb kollekció darabjai, és visszatértek a régi nagy kedvencek.

hirdetés

A Daalarna mesés menyasszonyi ruhái minden jövendőbeli arát elkápráztatnak, a különleges ruhacsodákat pedig már csak szórakozásból is megéri nézegetni. A márka számtalan alkalommal rukkolt elő újdonságokkal, miközben megmaradt az elegancia és a romantika, mely már a kezdetek óta jellemzi Benes Anita gyönyörű kreációit.

A Daalarna évente több kollekcióval is jelentkezik, a márka tervezője, Benes Anita mindig új téma köré fonja egy-egy gyűjtemény jellemzőit. Mindenféle stílus és fazon megtalálható a repertoárban, a moderntől egészen a klasszikusig. Tavaly pedig nadrágkosztümökkel, rövid ruhákkal bővítette a kínálatot a márka, ezek a darabok az egyszerűbb, polgári szertartáson is megállják a helyüket.

Jubileumi divatbemutatóval ünnepelt a Daalarna

A márka minden évben hatalmas divatbemutató keretein belül szokta a közönség elé tárni az aktuális fazonokat, stílusjellemzőket, ám erre az elmúlt években a koronavírus-járvány miatt nem volt lehetőség. Benes Anita utoljára 2019-ben vitte kifutóra különleges ruháit, így az idei divatshow-t nagy készülődés és várakozás előzte meg. Különösen azért, mert idén húszéves a márka.

 

– Húsz évvel ezelőtt, a Daalarna alapításakor még nem álmodtam telt házas divatbemutatókról, vagy arról, hogy a ruháink a világ 50 nagyvárosában megtalálhatók legyenek. Aztán ahogy nőtt a csapatom, úgy mertünk együtt egyre nagyobbat álmodni. Mindig egy kicsivel nagyobbat és merészebbet, mint az előző évben. Az idei Daalarna-show-n több mint fél évet dolgoztunk a munkatársakkal, és bár néha a sok-sok teendő és megoldandó kihívás miatt kicsit aggódva, de mégis izgatottan és reménykedve vártuk a találkozást a közönséggel, hiszen 2019 óta nem volt alkalmunk élő divatbemutatót tartani. Köszönjük, hogy ennyien velünk ünnepeltetek a Daalarna huszadik születésnapján, és azoknak is, akik online követték az eseményeket. Leírhatatlan volt a hangulat pénteken este a Millenárison – összegezte Benes Anita.

 

A különleges eseményt a Millenáris Parkban, a Széllkapu Parkban tartották április 29-én este. A 300 méteres pink kifutón összesen 67 modell sétált végig, és végre közelről megcsodálhatta a közönség a FOLK, RHAPSODY, BUDAPEST, MIRROR, RUSH, IDYLL és a legújabb, TIMELESS kollekció darabjait. Emellett külön erre az alkalomra készített a Daalarna csapata pár izgalmas, színes, futurisztikus ruhát. Ezek a bemutató legkülönlegesebb darabjai voltak.

Rengeteg gazdagon díszített darab vonult végig a pink szőnyegen, ezek a kreációk aprólékos munkával, kézzel készülnek. Sok volt a csipke, hímzés, melyek régóta jellemzik a Daalarna formavilágát. A virágos részletek sem hiányozhattak, az IDYLL kollekciót teljes egészében a rózsák ihlették, melyek helyet is kaptak a tüllszoknyákon. Izgalmas elemként jelentek meg a rojtok, melyek csodásan feldobták a letisztultabb szabású darabokat.

 

A bemutató minden eddiginél látványosabbra sikeredett, összesen 2500 vendég volt jelen. A helyszínnek köszönhetően pedig az egész esemény olyan volt, mint egy nyári fesztivál, ahol ehetünk, ihatunk és jól érezhetjük magunkat. Kötetlen volt a hangulat, hiszen sok esetben a ruhák sem a jól ismert klasszikusok voltak.

 

A Daalarna ezzel a különleges bemutatóval hivatalosan megnyitotta az esküvői szezont, ám a magyar márka még bőven tartogat újdonságokat az évre. Nyártól lesz elérhető a legújabb kollekció, mely már nem csak a menyasszonyokat, koszorúslányokat célozza meg. A Dream by Daalarna kivételesen utcára készül, mivel a repertoárt tüllszoknyák és pólók alkotják. A Daalarna minősége, egyedisége így a hétköznapokba is beszökik.

 

Képek: Daalarna. 

Forrás: Daalarna. 

  • Megosztás:
hirdetés