Bár a járványhelyzet most nem teremt kedvező feltételeket az esküvő megszervezésének, addig is, míg várat magára a hetedhét országra szóló menyegző, van idő megtervezni a legapróbb részleteket. A ruha megálmodása mellett az egyik legtöbb dilemmát okozó kérdés, hogy milyen legyen az esküvői smink? Ha úgy érzed, nem neked találták ki a finom verziókat, és úgy tündökölnél, mint a filmsztárok a vörös szőnyegen, ezek a mesébe illő makeupok rengeteg inspirációval szolgálhatnak. Előtte-utána képeken láthatod, mennyit tesz a smink ereje!

Minden menyasszony más, így érthető, hogy az esküvői smink stílusáról is megoszlanak a vélemények. Vannak, akik lágy természetességre, és visszafogottságra szavaznak, míg mások arra vágynak, hogy teljesen átalakuljanak a szakember keze alatt. Egyik változat sem kevesebb, vagy több a másiknál, hiszen az a lényeg, hogy a nagy napon jól érezze magát az ember lánya.

Míg sokaknak az önazonosság a fontos, megesik, hogy valakinek attól nő meg az önbizalma, ha önmaga legjobb változatát látja a tükörben, amire a szimpla hétköznapokon talán nincs alkalma.

Ebben sokat tud segíteni egy profi sminkes, aki képes láthatatlanná varázsolni a zavaró pattanásokat, néhány ügyes ceruzavonással helyrehozza a túlszedett, elrontott szemöldököt, kérésre megváltoztatja az arc formáját az ügyesen alkalmazott kontúrozással, ragyogóvá teszi a tekintetet, és még arra is tud megoldást, hogy teltebbnek tűnjenek az ajkak.

Az esküvői smink varázsereje: előtte-utána képeken az elképesztő átalakulás

Persze, talán a vőlegénynek is lehet beleszólása abba, hogy mennyire szeretné másnak látni a választottját, hiszen a túlzásba vitt átalakítás akár rosszul is elsülhet. Ám, ha kedveli a meglepetéseket, és sikerül olyan sminkesre lelned, aki egy húron tud pendülni az igényeiddel, valószínűleg nem lesz sokkoló az átváltozás.

A smink ereje olykor tényleg megdöbbentő, gondolj csak a vörös szőnyegen felvonuló sztárokra, akik tökéletes porcelánbőrrel ragyognak a vakuk fényében. Nyilván a valóságban nem mindegyikük ennyire hibátlan, de egy-egy jelentősebb esemény előtt komplett gárda dolgozik rajtuk, hogy minden apró részlet a helyén legyen.

A bőrtónussal szinte eggyé váló, fényvisszaverő makeup tökéletesen elrejti a fáradtság nyomait, és az apró bőrhibákat, így magabiztosabban mosolyoghatnak a kamerába. Ha te is hasonló megjelenést kívánnál magadnak a nagy napon, nem árt előre megtervezned, mi az, amit szívesen elkendőznél, korrigáltatnál magadon, és mivel büszkélkednél bátran. Itt több képet fellapozhatsz, melyek más-más ötleteket tartogatnak számodra.

Van, aki a vintage dívákat veszi alapul, ezért nem tágít a vörös rúzstól. Ha szem- és szájhangsúlyos egyszerre a smink, érdemes a látványelemek mellett a finom harmóniára törekedni. A többtónusú, ragyogó szemfestékek már nehezebben bírják el a feltűnő rúzst, de ütős párosítás lehet, ha a szemhéjak csillognak, az ajkak pedig matt színbe burkolóznak.

Ezek a menyasszonyok kissé túlzásba estek a sminkkel, mégis jól sült el az eredmény. Igaz, némelyikük egészen másképp fest, mint a több réteg festék nélkül, de pont ez volt az álmuk, hogy picit változtassanak a megszokott külsejükön.

Az ünnepi dísz sokféle stílust elbír, de csak akkor, ha szívből jön, és nem okoz feszengést az átváltozás. Te is lehetsz hercegnő, viszont nem árt jó előre megtervezni, hogy mit szeretnél kihangsúlyozni az arcodon. Megdöbbentő átalakulásukkal, ezek a nők sokféle inspirációt nyújthatnak számodra.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés