Indiában, csakúgy, mint a legtöbb ázsiai kultúrában még mindig a hagyományos tradíciók alapján tartják az esküvőt, ami akár több napig is eltarthat és különböző ceremoniális elemei vannak. Ennek megfelelően a menyasszony akár huszonnégy óráig is talpon lehet, így az esküvői smink elkészítésénél a tartósság a legfontosabb.

Indiában a vastag smink a hagyomány

Indiában régóta hagyomány a menyasszonyt vastagon kisminkelni, ám a modern sminkkultúrával ez a tradíció még drámaibb lett. Persze van benne logika, hiszen az arának egész nap sürögni-forogni kell, így nagyon fontos a smink rétegzése, amit fokozatosan építenek fel.

A legnagyobb hangsúly a szemen és a szájon van, előbbit sötét színekkel emelik ki, utóbbit pedig pirosra festik. A piros színnek fontos szerepe van az indiai esküvői hagyományokban, ugyanis ez a szín a boldogságot, a jószerencsét és a termékenységet szimbolizálja. Nem véletlenül öltözik a menyasszony a ceremónia első fázisában piros száriba.

Mivel az öltözék rendkívül színes és gazdagon díszített, a sminknek és a frizurának is ezt a hatást kell reflektálnia. Majdhogynem így lesz egységes és harmonikus a menyasszony megjelenése. Az alábbi videóban nagyon jól nyomon követhető az esküvői készülődés folyamata, amiben ledöbbentő változáson megy keresztül az ara. Tényleg, mintha egy csapásra mesebeli hercegnővé változna.

 

Főkép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés