A párnás, természetes hatású telt ajkak elérhetetlennek tűnnek azok számára, akik tartanak az injekciós feltöltéstől. Pár ravasz sminktrükkel azonban  optikailag szépen korrigálható a vékony száj, mindenféle rizikó nélkül.

hirdetés

A vékony ajkak sokkal teltebbé varázsolhatóak, és még plasztikai sebészre sem lesz hozzá szükség. A titok a megfelelő termékekkel elkészített sminkben rejlik, amely dúsabbá teszi a szájat, anélkül, hogy az közönséges hatást keltene.

Telt ajkak, pár apró trükk segítségével

Ali Andreea sminkes, aki sok olyan praktikát oszt meg videóiban, amelyekkel esztétikusabb megjelenés érhető el. A legjobb, hogy a trükkjei sohasem bonyolultak, így a sminkelésben kevésbé jártas nők is könnyedén boldogulhatnak velük. Ez az apró sminkfortély jól alkalmazható vékonyabb száj esetén, és akkor is bevethető, ha az alsó és a felső ajkak nincsenek összhangban.

Az első dolog amire szükség lesz, az egy ajakceruza, aminek passzolnia kell a bőr színéhez. A nude ceruzánál főszabály, hogy három árnyalattal legyen sötétebb, mint az orca, ám az alaptónusuknak meg kell egyezniük. A száj külső vonalát kell vele körberajzolni, mégpedig úgy, hogy magasabban fusson, mint az eredeti kontúrvonal. Nem szükséges túlságosan erősen kihúzni, ám az ajkak ívét mindig kövesse.

Ecsettel érdemes elsatírozni a vonalakat, így sokkal természetesebb hatású lesz, a rúzst pedig ajánlott ezzel az eszközzel felvinni, hogy tartósabb legyen a végeredmény. Utolsó lépésként a rúzs színéhez passzoló csillogó szájfényt tegyél fel a száj belső részére. Így csak az fog csillogni, és ezzel a trükkel optikailag dúsabbak tűnnek az ajkak.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés