Benes Anita ismét álomszép kreációkat tervezett, a Daalarna új kollekciója Budapest varázslatos oldalát mutatja be. A menyasszonyi ruhák légiesek, és igazi nagyvárosi hercegnőknek készültek.

hirdetés

A Daalarna tervezőjét, Benes Anitát az elmúlt években már számos különleges hely, motívum inspirálta. Varázslatos ruháival mindig valóságos mesevilágot hoz létre, kreációit bármelyik menyasszony szívesen magára öltené, hiszen a kidolgozott darabok szinte megkoronázzák a nagy napot. Az új BUDAPEST kollekció is tökéletesen illeszkedik a sorba, ám talán mégis különlegesebb, mint az eddigiek.

Idén nem voltak könnyű helyzetben a menyasszonyok, hiszen sok esküvő elmaradt, míg mások kénytelenek voltak a dátumot módosítani. Ebben a bizonytalan helyzetben senkinek sem volt egyszerű, ám sok ara számára mégis a készülő Daalarna ruhája jelentette a biztos pontot. Többek között ez a márka iránti bizalom adta a legnagyobb motivációt és erőt Benes Anitának a kollekció megtervezéséhez. A tervező számára az állandóságot az otthona, Budapest jelenti, így a lehetőségek újrafelfedezése inspirálta.

A Daalarna új kollekcióját Budapest szépségei ihlették

A BUDAPEST kollekció egy teljesen másik arcát mutatja be a nyüzsgő nagyvárosnak, nem a turisztikai látványosságokra helyezték a hangsúlyt, hanem inkább hétköznapi dolgokra: a kék BKV buszokra, a betonépületekre vagy az építkezésekre, amelyekkel az átlag budapesti lakos és Benes Anita is nap mint nap találkozik. Természetesen az ikonikus épületek is helyet kaptak, ám nemcsak ezeket láthatjuk.

A kollekció nagy része alakkövető ruhákból áll, amelyeket a részletgazdag hímzések, díszítések tesznek még különlegesebbé. A légies anyagokhoz áttetsző textúra is párosul. Ám a nagyvárosi hercegnők éppúgy megtalálhatják a kedvenc darabjaikat, hiszen a puffos ujjak és a tüllszoknyák is megjelennek. A couture darabokat az egyedi anyaghasználat, illetve a szabásvonalak különlegessége teszi még exkluzívabbá.

A kollekcióban a különleges kiegészítők is megjelennek: a formabontó ékszereket Nagy Adriennel közösen alkotta meg Benes Anita. A maszk már megkerülhetetlennek számít manapság, ezért az aktuális trendekben szintén helyet foglalnak. Így ezt a „kiegészítőt” gondolták újra a tervezők. Az indaszerűen az arcra kúszó ékszerek nagyszerű visszautalások a mostani helyzetre. Nyilván ezek a darabok nem nyújtanak valós védelmet, de művészien tálalják annak a korszaknak a jellemzőit, amiben most élünk.

Benes Anita új kollekciója ismételten elkápráztatott minket. A különleges kreációkat most te is megnézheted, hiszen az álomszép darabokhoz csodás kampányképek készültek, amelyekhez szeretett fővárosunk egy-egy részlete szolgáltatja a háttérdíszletet.

 

Kiemelt kép: Papp Éva & Schneider Zoltán / Daalarna. 

Képgaléria képei: Papp Éva & Schneider Zoltán / Daalarna. 

  • Megosztás:
hirdetés