A klasszikus, elegáns, és természetes, bohém stílusú menyasszonyi ruhákhoz egyaránt jól passzolnak a finoman csillogó, lágy színhatású esküvői sminkek. A téli évszakban egyébként is népszerűek a ragyogó, sziporkázó, selyemfényű szemhéjpúderek, melyek visszafogottan alkalmazva, jól mutatnak a nagy napon.

hirdetés

Az erős, színpadias túlzásokat kerülve, a csillogó pigmentek feldobják az esküvői sminket, ám a készítésekor nem árt figyelembe venni a hideg téli fényeket, illetve azt, hogy a makeup nem kizárólag estére, hanem egész napra szól.

A csillogó smink akkor hat finoman, ha nem változtatja meg az ábrázatodat, csupán frissebbnek mutatja a bőrt. A nehézkes rétegezést és a maszkhatást télen éppúgy kerülni kell, mint nyáron, bár meglehet, nem fenyegeti az alapozót a meleg, egészen másak ilyenkor a fényviszonyok, így természetellenesnek, keménynek tűnhet az arcod, ami nem túl szerencsés.

A színválasztás éppúgy lényeges, hiszen az a cél, hogy egészséges ragyogást kapjon a bőr, amitől lágyabbnak tűnnek a vonások. Szoláriumozott és kreol bőrhöz egyáltalán nem illenek a jégkirálynős, rideg ezüstök és kékek, a sápadt, kékes, hideg altónusú arcon pedig az aranyló, pezsgős, meleg fényű csillámok nem mutatnak jól. A tökéletes végeredményért érdemes a bőr alap- és altónusához, valamint a haj- és szemszínhez igazítani a sminktónusokat.

Nőiesen lágy esküvői sminkek télre

A legjobb, ha a füstös szemsmink természetes, natúr árnyalatokat vonultat fel, a krémszínektől a fahéjig. A szürke-fekete árnyalásokat jobb elkerülni, mert könnyen szigorú, vagy inkább szomorú tekintetet eredményeznek.

A finoman csillogó pigmentek főként a belső szemzug körül jelennek meg, ezáltal ragyogást kölcsönöznek a szemeknek. Ezek a meleg fényű, visszafogott színárnyalatok minden szemszínhez jól passzolnak, de a hideg bőrtónusú tél és nyár típusoknak talán nem ez a legideálisabb smink, kivéve, ha hűvös beütésű pigmentekkel készül.

A barackos bőrszínhez a rózsakvarcos ragyogás passzol a leginkább. A diszkrét highlighter még ragyogóbbá teszi a bőrt!

Kék szeműeknek irtó jól áll ez az egzotikus, pezsgőszínekben pompázó smink, mely annyira finom és natúr, hogy még a fekete szemceruzát és a műszempillát is elbírja.

A hűvös púderrózsaszín és a csillámok találkozásából született smink a nyár típusok kedvence lehet. A porcelánbabás sminkeket nekik találták ki, melyek fokozzák hamvasságukat.

Az ősz típusoknak remekül áll ez a selyemfényű, korallos színhatás. Az egész makeup ultra lágy, amiben reggeltől estig jól érezheti magát az ember lánya, megőrizve kirobbanó üdeségét.

Kreol bőrűeknek a meleg tónusok állnak jól. Ez a smink a diszkrét csillogásról szól.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés