Előtte-utána fotókon a smink varázsereje. Még egy finom makeup is látványosan felrázza a megjelenést, hozzájárul a vidám, üde és nőies összképhez.

hirdetés

Ilyen sokat jelent egy előnyös, finom smink: előtte-utána fotókon az átalakulás

Szem alatti karikák, tág pórusok, pigmentfoltok, ráncok, hegek és pattanások. Ezzel a listával még nem is merítettük ki a bőrproblémák felsorolását, azonban ezek a leggyakoribbak, amelyek miatt általában a sminkes táskához nyúlnak a nők. A közösségi média illúzióteremtő világában barangolva sokan hajlamosak elfelejteni, hogy ezek teljesen természetes dolgok. Az arcbőr a szervezet minden egyes változására reagál, s a különböző problémákkal jelzi, ha nagyobb odafigyelést igényel.

Ilyenkor a legtöbben vastag vakolattal próbálják elfedni a valóságot, ami sokszor filterszerű, maszkos hatást eredményez. A természetellenes smink ráadásul a nap folyamán gyakran megfolyik és mázgálódik, amitől cseppet sem lesz nőiesebb és sugárzóbb a megjelenés.

Egy finom smink is elegendő lehet ahhoz, hogy kiviruljon az arc és életre keljen a tekintet. Persze senki nem szeretné a foltjait, a pattanásait és a ráncait hangsúlyozni, de a „kevesebb néha több” elve ebben az esetben abszolút érvényesül. Egy könnyed alapozó, egy szép rúzs és egy minimális árnyalás már kellőképpen elfedi, halványítja a bőrhibákat, miközben kiemeli az arc előnyös vonásait. A kontúrozást és a színeket sem kell túltolni, leheletnyi fény-árnyék kontraszt és szemfestés bőven elegendő a sikkes, ragyogó megjelenéshez.

Az alapozónak nem muszáj extra magas fedéssel bírnia, a lényeg, hogy egységesítse a bőrtónust. Egy kis pirosítóval és a szemek árnyalásával még tovább fokozható a nőies, ragyogó összhatás.

A füstös szemeket is lehet visszafogottan, könnyeden készíteni. Nem kell, hogy a teljes szemhéj éjfeketébe boruljon, egy lazább, mégis látványos festés igéző tekintetet eredményez. A szemek kiemelése sokkal fontosabb a bőrhibák eltakarásánál, ezért egy finom makeup esetén sem maradhat el a szemöldök formázása, valamint a szemsmink elkészítése sem.

Bár a szeplők és a pigmentfoltok sokakat zavarnak, egyáltalán nem probléma, hogy átütnek az alapozó alól. A színezett krémek és alapozók feladata nem az, hogy mindent eltakarjanak az arcon, betömjék a pórusokat és a ráncok okozta mélyedéseket, hanem az, hogy egységes és ragyogó bőrtónust kölcsönözzenek a hámrétegnek. A szeplők és a foltok a bőr természetes textúrájának, megjelenésének velejárói, a természetes összkép pedig sokkal vonzóbb egy mű, maszkszerű makeupnál.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés