Akinek éktelenkedett már vörös, duzzadt pattanás az arcán, az jól tudja, hogy még a legprofesszionálisabb sminktermékek sem jelentenek garanciát az ízléses elfedésére. Bár valóban takar, nem túl esztétikus a maszkhatású smink, ahogyan az sem növeli az önbizalmat, ha a pukli erősen átüt az alapozó alól, netalántán összecsomósodik rajta a festék. A megfelelő technikával azonban bravúrosan eltüntethető a bosszantó pukli.

hirdetés

Rengeteg szuper sminktermék létezik már pattanásos, zsíros bőrre, melyek könnyed textúrájukkal nem ülnek meg vastagon a hepehupákban, és szellőzni hagyják a pórusokat. Ám a dudorok esztétikus finomítása nem csak a megfelelő eszközökön és dekorkozmetikai készítményeken múlik, hanem ügyes sminktrükköket is igényel.

Sokan esnek abba a hibába, hogy a piros foltokat és pörsenéseket minél sötétebb árnyalatokkal igyekeznek láthatatlanná varázsolni. Ez a módszer azonban természetellenes arcszínt eredményez, a nyaktól elütő festékrétegről már nem is beszélve.

A bronzosító a fürdőszobai tükör fényénél talán jól leplezi a puklikat, de vastagon felmázolva megül a hepehupákban, és koszos, maszatos hatást kelt az arcon, ha nincs jól előkészítve hozzá az alapozás. Nappali fényviszonyok mellett elég durván tud kinézni a túlzásba vitt árnyalás, ráadásul optikailag fel is erősítheti a pattanásokat.

Finom smink, amitől szinte láthatatlanná válik a pattanás

Nem a vastagon rétegezett smink, hanem az arcbőr előkészítése és a jó alap biztosítja a csodás végeredményt. A sztárok kedvenc sminkese, Hindash mesterien ért az optikai trükkökhöz, amelyeket egyszerűen, bárki számára lekövethetően tálal.

A zsíros bőr hidratálása éppúgy fontos mozzanat, hiszen a múlófélben lévő pattanások udvarán gyakran száraz foltok éktelenkednek. Ám az olajos, nehéz textúrájú termékeket kerülni kell, mert átfénylenek a smink alól, és gyakran eltömítik a pórusokat.

A sminkes egy könnyed, frissítő arcpermettel kezdi a műveletet, ami nedvességgel tölti fel a bőrt. Azután egy bőrtónus-egységesítő szérumot használ, ami szintén üdeséget kölcsönöz a hámrétegnek, és halványítja a gyulladt, piros foltokat. Majd jön egy alaposabb hidratáló kence, mely gél állagával biztosítja a felszívódást, így nem hagy csillogó filmréteget az arcon.

Egy speciális gipszfehér bőrvilágosító alapozóval erősít rá az egyenletes árnyalatra, így a piros pöttyök csakhamar halványodnak. A szemkörnyék frissítéséről sem feledkezik meg, végül egy halványzöld korrektorral fejezi be a sminkalapot, amit ecsettel visz fel aprólékosan, kifejezetten a dudorokra és foltocskákra koncentrálva. A piros szín elfedésére a zöld a legalkalmasabb árnyalat, ami vékony, finom rétegben is szuper eredményt hoz.

 

A szemkörnyéki sötét karikákra barackos, lazacos árnyalatot visz fel, ami azonnal tágabbra nyitja és üdévé varázsolja a tekintetet. Erre kerül rá a nyak színével megegyező alapozó, amit vékonyan, szivaccsal ütöget be a bőrbe a sminkmester, hogy minél jobban összeolvadjon a bőr felületével, ezáltal természetes, lágy hatást nyújtson.

A kontúrozáshoz folyékony, épp csak két tónussal sötétebb árnyalót használ, melynek nagyon könnyed az állaga. Maszatolás nélkül dolgozható el ecsettel, így cseppet sem tűnik természetellenesnek. A korrektor felvitele után krémes, lazacszínű pirosítóval egy kis melegséget ad a bőrnek, azután színtelen fixáló porral rögzíti a sminket. Az arccsontok alá egy cseppet sem sötét, lazúros bronzosító kerül, végül a szemöldökök, a szemek, és az ajkak kiemelésével fejezi be a sminkelést.

Egy remek trükk, ha egy makacs pattanás így is kiemelkedik a simára varázsolt bőrből: miután elkészültél az alapozással és a fixálással, fogj egy vékonyka ecsetet, mártsd bele egy nem túl sötét, meleg árnyalatú barna szemhéjpúderbe, és tégy egy aprócska pöttyöt a dudor tetejére, amitől úgy fog tűnni, mintha anyajegy lenne.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés