A divatos esküvői frizurák terén éppúgy megmutatkozik a retró trendek hatása, akárcsak az öltözködésben vagy a sminkelési szokásokban. Idén a hatvanas évek hangulata érzékelhető a hajviseleteken, ám nem kell megijedni, a tupír és a merev konty nem tér vissza.

hirdetés

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is globálisan uralják a divatot a múltidéző irányzatok, ám a hatvanas évek stílusa most erősebbnek bizonyul a nyolcvanas-kilencvenes évek vonalánál. Mindez a szépségtrendek esetében bukik ki igazán, de az öltözködési sikkben ugyancsak megfigyelhető a változás.

Az esküvői frizurák divatjában szintén a hatvanas évek hatása a leghangsúlyosabb a retró trendek közül, ám a hajviseletek zöme épp csak finom utalást tesz az említett divatkorszakra. Attól nem kell félni, hogy tupír kerül a hajba, vagy ismét divatba jönnek a mereven felpúpozott kontyok, a nosztalgikus stílus roppant nőies formában szövi át a modern irányzatokat.

Nőies esküvői frizurák: ilyen finoman jelenhet meg a retró trendek hatása

A hatvanas években a szimpla copf, a konty és a félhosszú bobfrizura egyaránt divatosnak számított, lehetőleg hajvégi hullámokkal megbolondítva. A megemelt hajtövek most szolidabb formában tűnnek fel az esküvői divatban, és persze a korszakra jellemző lágy loknik is nagy szerepet kapnak.

Brigitte Bardot kócos kis kontya erősen meghatározta a hatvanas évek frizurastílusát, ezért az esküvői frizurák idei széles választékából sem hiányozhat. Bár a szélfútta hajviselet most elegánsabb verzióban jelenik meg, azért még magában hordozza a korszak hangulatát.

A magas és az alacsony copf sikkesebb változatai szintén felkerültek a palettára. A banánkonty helyett a hasonló technikával megcsavart tarkócopf is jó opció lehet, amennyiben egy lazább frizurát választanál a menyasszonyi ruhádhoz.

A félig feltűzött esküvői frizurák ugyancsak divatosak idén, a magas copf finom utalást tehet a retró trendek által népszerűsített hatvanas évek sikkjére. Lágy loknikkal, hatalmas masnival kombinálva igazán romantikus és nőies lehet az összkép.

A kifelé szárított hajvégi hullámok egyértelműen a hatvanas évek hangulatát idézik meg, félhosszú hajból könnyedén elkészíthető ez az egyszerű, mégis roppant elegáns frizura.

A hollywoodi stílusról se feledkezz meg, ha nem szeretnéd feltűzni a tincseidet, a vintage hangulatú hullámos hajstílus kézenfekvő megoldás lehet.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés