Sophia Loren stílusa ellenállhatatlanul nőies. A retró láz fellendülésével most minden trendi és népszerű, amit az ötvenes, illetve hatvanas években viselt, időtálló divatot teremtett kifogástalan öltözködésével.

hirdetés

A divattörténelemnek vannak olyan elemei, amelyekre jobb nem is emlékezni, ezek a félrecsúszott részletek szerencsére csak ritkán térnek vissza a múltból, és bukkannak fel a modernebb, aktuális trendek között. Az ötvenes, illetve hatvanas évek fazonjai, nőies stílusjegyei azonban abszolút azt a trendkategóriát képviselik, amit szívesen látunk viszont az utcákon, a kifutókon és divatfotókon 2023-ban is. Abban a korszakban számos ismert hölgy, szexszimbólum diktálta a divatot kifogástalan öltözködésével, Sophia Loren azonban jóformán mindenkit túlragyogott.

A színésznő most 88 éves, és imádja a divatot, ez azonban nagy ívű pályája kezdetén sem volt másként. Most, hogy ismét tombol a retró láz, Sophia Loren régi fotóit elnézve abszolút kijelenthető, hogy minden akkori darab és fazon lazán megállná a helyét 2023-ban is. A korszak stílusát a klasszikus nőiesség tette izgalmassá, a hölgyek nem vitték túlzásba a magamutogatást, öltözékükkel mégis maximalizálták a vonzerejüket. A ruhák titka az apró részletekben rejlett, amelyeknek manapság sem lehet ellenállni.

Sophia Loren stílusa már annak idején is kifogástalan volt

A retró ruhadarabok esetében sokan a hetvenes, illetve nyolcvanas évek hangulatát idéző holmikra gondolnak, azonban manapság leginkább az ötvenes-hatvanas évek fazonjai köszönnek vissza az utcai divatban és az üzletek kínálatában. A lehengerlő nőiesség hangsúlyozása a cél, ami valljuk be, Sophia Lorennek mindig a csodafegyvere volt. Ámulatba ejtő szépsége mellett öltözködésével érte el, hogy a reflektorfényben ő ragyogjon a legfényesebben.

Manapság a hírességek mellett a sokak által követett divatbloggerek vagy más szóval divatinfluenszerek befolyásolják a divat hullámzását, s bizony az ő ruhatárukat és személyes ízlésüket is meghódította az ötvenes-hatvanas évek nőies eleganciája. Nézzük, Sophia Loren mely stílustrükkjei tarolnak idén. A színésznő egykori szettjeiből bőven lehet inspirációt meríteni.

Dekoltázshangsúlyos ruhák

Az ötvenes-hatvanas években Sophia Loren mesterien trükközött a mélyebb kivágású ruhákkal. Nem feltétlenül mutatott többet a kelleténél, ez az apró részlet mégis dögössé, nőiessé varázsolta az összképet. Nem csak a mélyebb V kivágás hódított akkoriban, elképesztően különleges megoldásokkal varrták a ruhákat, manapság pedig ismét feltűntek a kínálatban a sikkes, finoman dekoltált fazonok.

Midifazonú szoknyák

A midiszoknyák hatalmas erővel robbantak be a 2023-as nyári divatba, ám nem ez az első alkalom, hogy a középhosszú fazonok ennyire népszerűek a hölgyek körében. Sophia Loren imádta a kényelmes, mégis elképesztően nőies vonalvezetésű szoknyákat.

Darázsderekú fazonok

Sophia Loren stílusa egyértelműen a klasszikus elegancia és a nőiesség vonalán mozgott már akkoriban is, a csinos vonalak hangsúlyozásában pedig nagy szerepet kaptak a darázsderekú ruhafazonok.

Mintás, pöttyös holmik

Sophia Loren imádta a mintás holmikat, természetesen a korszak legnépszerűbb motívumát viselte a leggyakrabban. A csinos kis pöttyös darabok egy az egyben visszatértek az utcai divatba.

Laza ingek

A laza, oversize fazonú ingek az elmúlt időszakban rendkívül népszerűvé váltak, ám ez a trend sem új keletű. Sophia Loren az ötvenes, illetve hatvanas években gyakran viselt már-már férfiméretezésű darabokat, amelyek elképesztően sikkesen mutattak a korszak kedvenc kiegészítői mellett. A laza, lenge ingfelsők tökéletesen hozzák az olaszos lezser eleganciát.

Gombok mindenütt

A színésznő apró részletekkel érte el, hogy minden alkalommal tökéletesen mutasson a kamerák előtt, ez pedig ma sincs másként. A gombos ruhák és blúzok szépen vezetik végig a tekintetet az alakon, a retró fazonok manapság ismét gyakran bukkannak fel az üzletek kínálatában.

Galléros ruhák

A galléros ruhák és felsők különlegessé teszik a megjelenést, pedig semmi extra nincs bennük. Ha Sophia Loren lemondott a mélyebb kivágásról, szinte biztos, hogy egy-egy galléros darabban kapták lencsevégre.

Kiemelt kép: Richard C. Miller/Donaldson Collection/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés