A francia divatblogger stílusa az időutazás valódi megtestesítője, ruhatára retró trendekre és modern irányvonalakra épül. Elképesztően izgalmas, ahogy ugrál a divatkorszakok között.

hirdetés

A 2024-es év sok részletben hozott újítást az utcai divat tekintetében, a legszembetűnőbb változás, hogy a retró trendek elképesztően szárnyra kaptak. Míg a legtöbben egy-egy divatkorszakot szemelnek ki maguknak, a francia blogger szó szerint ugrál a legmenőbb időszakok között. A negyvenes évektől kezdve egészen napjainkig nyúlóan válogat a menő holmik kínálatából, zseniális érzékkel boronálja össze a különböző stílusrészleteket.

A francia divatblogger olyan, mint egy időutazó: ugrál a divatkorszakok között

A csinos francia divatbloggernek a vérében van a divat. Míg mások általában egy-egy divatkorszakra alapozzák a ruhatárukat, ő nem áll meg a negyvenes, a hatvanas vagy épp a nyolcvanas évek trendjeinél. Előszeretettel ugrál az időben, a retró holmikat ráadásul modern cuccokkal vegyíti, ezáltal elképesztően egyedi és sikkes összhatást kelt a megjelenése. Mindig más stílusban mutatkozik, ám az erős mixeknek köszönhetően abszolút önazonos a kisugárzása.

A romantika, a rusztikus részletek, a nőiesség és a hanyag elegancia mellett a retró hangulat uralja a blogger megjelenését, miközben szettjei abszolút megfelelnek a 2024-es divatirányoknak. Az összeállításai azt az érzetet keltik az emberben, mintha az édesanyja vagy a nagymamája régmúltból maradt darabjait illesztené be a ruhatárába, s ettől válik olyan különlegessé az összhatás. A merész stílusmixek nem túlzók vagy tolakodók, a régi divatelemek és a modern irányvonalak tökéletesen megférnek egymás mellett.

A francia blogger öltözködésében az a legizgalmasabb, hogy az apró részletek sem stimmelnek, már ami a divatkorszakokat illeti. Sokszor fordul elő, hogy a cipő a húszas, illetve harmincas évek hangulatát idézi, miközben a táska már a kilencvenes vagy kétezres évek stílusában tündököl. Az efféle karakteres, markáns darabok mellé ráadásul modern holmikat választ, amelyek fokozzák a nőies eleganciát, ám nem terelik el a retró cuccokról a reflektorfényt.

A stílusok keveredésétől sokan kifejezetten tartanak. Az összhatás valóban nagyon egyedi lehet, azonban nem kell szigorúan ragaszkodni az egyes divatkorszakok adottságaihoz. Noha pár évvel ezelőtt túlzásnak, sőt, már-már divat elleni véteknek számított a különböző minták vagy különböző stílusok összeboronálása, a 2024-es év hatalmas változást hozott.

A francia divatblogger gyakorlatilag megelőzte a trendeket, hiszen már évek óta izgalmasan variálja a különböző divatkorszakok darabjait. Felmerülhet a kérdés, hogy az efféle egészen eltérő időszakokat idéző holmik hogyan teremthetnek mégis sikkes és stílusos összhatást? A trükk elképesztően egyszerű. Mivel a stílusokat nem igazítja egymáshoz, arra kifejezetten figyel, hogy a színek tökéletesen illeszkedjenek. Még a legapróbb minták árnyalata is visszaköszön az összeállítás egy-egy részletében, így a stílusmixek menő és sikkes összképet teremtenek.

Bárki rátalálhat a saját, egyedi stílusára

A divatblogger szerint érdemes figyelembe venni az aktuális trendeket, azonban azzal már kevésbé foglalkozik, hogy épp a hatvanas, a hetvenes, a nyolcvanas vagy a kilencvenes évek darabjai vannak porondon. Divatos a vintage stílus? A francia blogger ebben az esetben mindent bevet! Szettjeiből bőven lehet inspirációt meríteni, remek ötletet ad a különféle divatkorszakok összeboronálásához. Minden régies, sikkes darabot modern formában vagy csomagolásban illeszt be az összeállításaiba, így a megjelenése soha nem kirívó vagy feltűnő, szimplán csak egyedi.

Ha van néhány régi darab a szekrényedben, netán édesanyád vagy nagymamád repertoárjából is tudsz válogatni, mindenképpen halászd elő a legcsinosabb darabokat. Legyen szó cipőről, szoknyáról, táskáról vagy felsőről, bármelyiket beillesztheted egy menő hétköznapi szettbe. Ha otthon nincsenek rejtett kincsek, érdemes lehet turkálókban nézelődnöd, s voilà, már meg is teremtheted az eklektikus stílust!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés