A retró trendek idén főként a ’60-as és a ’70-es évek stílusjegyeiből táplálkoznak, és mivel a nőiesség most a divat vezérfonala, az utcai irányzatok is a finomabb összképre törekednek.

hirdetés

A smink- és frizuradivatra, illetve az öltözködésre is nagy hatást gyakorolnak idén a hatvanas-hetvenes évek stílusmorzsái, melyek a tavaszi-nyári trendek meghatározó elemei lesznek. Ennek a divatkorszaknak azonban nagyon széles a palettája, akár a színeket, akár a mintákat vagy fazonokat vesszük alapul.

A letisztult, extra nőies móditól kezdve a feltűnő, bohém sikkig sokféle stílusvariáció született ebben az érában, így mostanáig kérdéses volt, hogy vajon az utcai divat melyik irányvonalat veszi át a hihetetlenül sokféle kavalkádból.

A tavaszi kollekciók által már úgymond körvonalazódni kezdett, hogy idén extra nőies irányt vesz a retró vonal, ám a New York-i divathét vendégseregét elnézve ez még inkább beigazolódni látszik.

Szuper nőies trendek a ’60-as és a ’70-es évek hangulatában: így viselik az utcán a retró fazonokat

Ahogy arról már több cikkünkben szó esett, a retró sikk nem autentikus formában eleveníti fel a korábbi divatkorszakok népszerű stílusjegyeit. Úgy is mondhatnánk, hogy foszlányokat emel ki a választékból, amelyeket újragondolt változatban épít be a modern divatba, sőt, kedvére mixeli a különféle korokból összegyűjtött irányzatokat.

 

Így lehet, hogy a hatvanas évek egyik meghatározó fazonja a hetvenes évek divatos színvilágával találkozik egy szettben, vagy a nyolcvanas-kilencvenes évek irányzatainak mozaikdarabkái úgyszintén megjelennek az összképben.

Kedvünkre mixelhetjük a tetszetős elemeket, ám a fő cél idén a nőiesség, így bizony klasszikus szabásokban sem szenvedünk hiányt. A február 14-én lezárult New York-i divathét stílusos vendégserege izgalmas ötletekkel szolgál a retró darabok viseléséhez.

A hetvenes években tomboló bohém hippi-, valamint csillogó diszkóstílus ezúttal visszafogottabb formában jelenhet meg az utcai öltözékekben, mindkét irányvonal roppant nőies lehet, amennyiben megszabadulnak a giccses vadhajtásoktól.

A színes, nagy léptékű minták letisztult vonalvezetéssel találkozhatnak, a metálszínű, fémes csillogású holmik az egyszerű öltözékeket gazdagíthatják, a műszőrme bunda pedig elegáns stíluselem lehet.

A hatvanas évekből átemelt A vonalú blézer- és kabátfazon nagyon divatos lesz tavasszal, egy ilyen darabbal könnyedén megteremthető a hétköznapi elegancia. A képes összeállításunkban még több ihletadó divattipp szerepel, amelyekkel nem nehéz felfrissíteni, stílusossá tenni a tavaszi ruhatárat.

Kiemelt képek: Edward Berthelot/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés