A szimpla hétköznapokon, de akár fontos események alkalmával is megállja a helyét ez az elegáns konty, amit mindössze két perc alatt el lehet készíteni. A sikkes összhatás éppen a kuszaságában rejlik, a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb hajfazonja roppant jól mutat a kifinomult, nőies szettek mellett. Egy kis gyakorlással könnyedén meg tudod csinálni!

hirdetés

Két perc alatt elkészül az elegáns konty

Sokan kifejezetten rágörcsölnek egy elegáns frizura elkészítésére, míg mások minden fontosabb alkalom előtt fodrász segítségét kérik. Ám nem kell kétségbeesni, ha már nincs időpont a szakemberhez, ahogy akkor sem, ha az utolsó pillanatra maradt a hajkészítés. Számos otthon elkészíthető frizura van, ami tökéletesen passzol az elegánsabb eseményekhez.

Ez az elegáns konty gyorsan, kis gyakorlással akár két perc alatt összedobható, hiszen a lépések cseppet sem bonyolultak. Hosszú, középhosszú frizurából a legkönnyebb összehozni, rövidebb tincsek esetén szétcsúszhat a konty a nap folyamán. Nem kell hozzá extra kézügyesség, ám párszor nem árt gyakorolni, mielőtt élesben készíted el. Érdemes két tükörrel próbálkozni, hogy lásd hátulról a folyamatot.

 

Sokan ott rontják el, hogy minden egyes szálat a helyén akarnak látni, ha már valami kilóg, esetleg itt-ott kuszára sikerül, kudarcnak érzik az otthoni fodrászkodás eredményét. A kilencvenes években népszerűnek számító banánkonty lazább verziója éppen attól válik kifinomulttá és sikkessé, hogy a tincsek nem állnak tökéletesen.

Manapság egyébként is divatos a lazább, könnyedebb hajviselet, a hétköznapokon, és a jelesebb eseményeken, esküvőkön úgyszintén belefér a bájos kuszaság. Ehhez a verzióhoz nem kell semmiféle különleges kiegészítő, csupán hullámcsatokra van szükség a tincsek rögzítéséhez.

Nem árt a végén egy kevés hajlakkal fixálni a szálakat, hogy a frizura garantáltan a helyén maradjon a nap végéig. A sikkes, nőies és kifinomult összhatáshoz pedig érdemes pár könnyed loknit belecsempészni a hajhosszba, ettől még különlegesebbé válik a kilencvenes évek ihlette elegáns frizura.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés